Thursday, September 19, 2024
Home » Έκτακτη ανάγκη σε 45 πόλεις στη Βραζιλία λόγω πυρκαγιών. 2 νεκροί, 2 συλλήψεις (video)

Έκτακτη ανάγκη σε 45 πόλεις στη Βραζιλία λόγω πυρκαγιών. 2 νεκροί, 2 συλλήψεις (video)

0 comments

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 45 πόλεις στη Βραζιλία εξαιτίας των πυρκαγιών – Δυο εργαζόμενοι σε εργοστάσιο έχασαν τη ζωή τους – 3.480 εστίες έχουν εντοπιστεί μέχρι χθες – Συνελήφθησαν δυο πρόσωπα που βαρύνουν υποψίες πως διέπραξαν εμπρησμούς – Δείτε βίντεο

Η Βραζιλία βρίσκεται πλέον «σε πόλεμο εναντίον των πυρκαγιών και της εγκληματικότητας», δήλωσε χθες Κυριακή η Yπουργός Περιβάλλοντος της τεράστιας χώρας της Λατινικής Αμερικής, η Μαρίνα Σίλβα, καθώς έχει κηρυχθεί πλέον κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε 45 πόλεις στην πολιτεία Σαν Πάουλου.

Advertisement

  • Τεράστιες φωτιές στη Βραζιλία με 2 νεκρούς – Απειλείται το Σάο Πάολο, 30 πόλεις σε μέγιστο συναγερμό (video)

Έπειτα από συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της κρίσης με παρόντα τον Πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, η Υπουργός τόνισε πως έχουν αρχίσει να διενεργούνται έρευνες από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για να εξακριβωθούν τα αίτια των πυρκαγιών που σαρώνουν την περιοχή αυτή τις τελευταίες ημέρες.

«Η Αστυνομία θα διενεργήσει έρευνα και η Κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλες τις πολιτείες για την κατάσβεση των πυρκαγιών», τόνισε κατόπιν ο Λούλα μέσω X.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Σαν Πάουλου, ο Ταρκίζιου τζι Φρέιτας, ο οποίος κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε 45 κοινότητες, έκανε γνωστό πως συνελήφθησαν δυο πρόσωπα τα οποία βαρύνουν υποψίες πως διέπραξαν εμπρησμούς.

Μια από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο είναι αυτή της Χιμπέιρου Πρέτου, πόλης 700.000 και πλέον κατοίκων, περίπου 300 χιλιόμετρα από τη Σαν Πάουλου, στην καρδιά μεγάλων αγροτικών εκτάσεων.

Κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε διάφορες περιοχές καθώς πλησίαζαν οι φλόγες, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1.

Δυο εργαζόμενοι σε εργοστάσιο έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή στην Ουρουπές, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, δίνοντας μάχη με πυρκαγιά.

Πτήσεις ακυρώθηκαν και δρόμοι κόπηκαν στη μέση εξαιτίας των πυρκαγιών, ενώ έχουν καταστραφεί καλλιέργειες και έχουν σκοτωθεί πολλά εκτρεφόμενα ζώα.

Σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από δορυφόρους του εθνικού ινστιτούτου διαστημικών ερευνών (INPE), η πολιτεία Σαν Πάουλου βιώνει τον χειρότερο Αύγουστο ως προς τις πυρκαγιές αφότου άρχισαν να τηρούνται στοιχεία, το 1998, με 3.480 εστίες να έχουν εντοπιστεί μέχρι χθες. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από το σύνολο των εστιών φωτιάς την περασμένη χρονιά.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 48.674 εστίες φωτιάς στην περιοχή όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του πλανήτη, αριθμός αυξημένος κατά 76% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More