Friday, September 20, 2024
Home » Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream διατάχθηκε από τις ΗΠΑ λέει ο Λαβρόφ

Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream διατάχθηκε από τις ΗΠΑ λέει ο Λαβρόφ

0 comments

Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream διατάχθηκε από τις ΗΠΑ λέει ο Λαβρόφ – Η Μόσχα θεωρεί «σαφές» ότι η δολιοφθορά σε Nord Stream διατάχθηκε από τις ΗΠΑ

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, ΣεργκέιΛαβρόφ, εκτίμησε τη Δευτέρα πως είναι «σαφές» ότι η δολιοφθορά στους ρωσικούς αγωγούς NordStreamτον Σεπτέμβριο του 2022, στη Βαλτική θάλασσα, διατάχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Advertisement

Οι Γερμανοί εισαγγελείς εξέδωσαν την περασμένη εβδομάδα ένταλμα σύλληψης για έναν Ουκρανό σχετικά με τις εκρήξεις στους αγωγούς, οι οποίοι μετέφεραν ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, ενώ η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν από ουκρανικό πλήρωμα και έλαβαν την έγκριση του τότε στρατιωτικού διοικητή του Κιέβου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Αζερμπαϊτζάν τη Δευτέρα, ο Λαβρόφ επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι η Δύση εμπλέκεται εδώ και καιρό.

«Είναι σαφές ότι για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια τρομοκρατική επίθεση, υπήρχε εντολή από την κορυφή, όπως λένε. Η κορυφή για τη Δύση είναι, φυσικά, η Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Λαβρόφ στην εφημερίδα Izvestia σε μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στο κανάλι της Telegram.

Είπε ότι υπήρξαν «προσπάθειες να αποδοθούν όλα σε μια ομάδα μεθυσμένων αξιωματικών», κάτι που χαρακτήρισε ως «μη σοβαρό».

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο κορυφαίος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας εκείνης της εποχής, Βαλερί Ζαλούζνι, επέβλεψε το σχέδιο για την ανατίναξη των αγωγών που χρησιμοποιεί η Ρωσία για την παράδοση φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενέκρινε το σχέδιο, ανέφερε η εφημερίδα, αλλά προσπάθησε να το ματαιώσει μόλις η αμερικανική CIA του είπε ότι γνώριζε τα σχέδια και τον προειδοποίησε γι’ αυτά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More