Saturday, September 28, 2024
Home » Παραβιάστηκε από χάκερς το wi-fi σιδηροδρομικών σταθμών στο ΗΒ

Παραβιάστηκε από χάκερς το wi-fi σιδηροδρομικών σταθμών στο ΗΒ

0 comments

Επηρεάστηκαν 19 σταθμοί στη χώρα – Το μήνυμα άρχιζε με τη φράση «Σε αγαπάμε Ευρώπη»

Η εταιρεία διαχείρισης των βρετανικών σιδηροδρόμων Network Rail επιβεβαίωσε ότι το σύστημα wi-fi 19 σταθμώνανά τη χώρα παραβιάστηκε από χάκερς.

Advertisement

Όσοι επιβάτες προσπαθούσαν να συνδεθούν στο ίντερνετ των σιδηροδρομικών σταθμών την Τετάρτη έβλεπαν στις συσκευές τους ένα μήνυμα που αναφερόταν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Το μήνυμα άρχιζε με τη φράση «Σε αγαπάμε Ευρώπη».

Μεταξύ των σταθμών που επηρεάστηκαν ήταν δέκα στο Λονδίνο, όπως το Euston και τo Paddington, ο σταθμός Piccadilly του Μάντσεστερ, ο σταθμός Lime Street του Λίβερπουλ, το New Street του Μπέρμιγχαμ και ο σταθμός Γουέιβερλι του Εδιμβούργου.

Εκπρόσωπος της Network Rail δήλωσε ότι το wi-fi εξακολουθούσε να μη λειτουργεί το πρωί της Πέμπτης σε αυτούς τους σταθμούς, κάνοντας λόγο για «περιστατικό κυβερνοασφάλειας». Πρόσθεσε πως οι χάκερς ίσως έχουν πλήξει και άλλους οργανισμούς, πέραν από τους σιδηρόδρομους.

Σημειώνεται πως το ασύρματο ίντερνετ στους σταθμούς παρέχεται από διακριτή εταιρεία και δεν συνδέεται με τα συστήματα δεδομένων της Network Rail.

Το περιστατικό ερευνάται από τη Βρετανική Αστυνομία Συγκοινωνιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise