Thursday, October 17, 2024
Home » Οι ΗΠΑ χτύπησαν με βομβαρδιστικά Stealth αποθήκες όπλων των Χούθι στην Υεμένη

Οι ΗΠΑ χτύπησαν με βομβαρδιστικά Stealth αποθήκες όπλων των Χούθι στην Υεμένη

0 comments

Απογειώθηκαν από το Μιζούρι – Είναι η πρώτη αποστολή μάχης από το βομβαρδιστικό από την έναρξη της αμερικανικής εκστρατείας στη Μέση Ανατολή

Αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν αποθήκες όπλων των Χούθι στην Υεμένη, μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο ABC News επικαλούμενο πληροφορίες από αξιωματούχους.

Advertisement

«Δυνάμεις της U.S. Central Command (σ.σ. του διοικητηρίου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής) εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον εγκαταστάσεων αποθήκευσης όπλων των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών Χούθι, σε περιοχές που αυτοί ελέγχουν στην Υεμένη», δήλωσε ο αξιωματούχος στο ABC News.

Νωρίτερα, το προσκείμενο στους Χούθι τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah είχε μεταδώσει πως οι ένοπλες δυνάμεις ΗΠΑ και Βρετανίας εξαπέλυσαν επιθέσεις τα ξημερώματα εναντίον της υεμενίτικης πρωτεύουσας Σανάα και της πόλης Σάαντα (βορειότερα).

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, τα αποψινά χτυπήματα κατά των Χούθι στη Δυτική Υεμένη πραγματοποιήθηκαν από βομβαρδιστικά Στρατηγικά Stealth B-2 «Spirit» που πέταξαν από την αεροπορική βάση Whiteman στο Μιζούρι, σηματοδοτώντας την πρώτη αποστολή μάχης από το βομβαρδιστικό από την έναρξη της αμερικανικής εκστρατείας στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More