Friday, September 20, 2024
Home » Κλείνουν σχολεία και ακυρώνονται πτήσεις στην Κίνα ενόψει του τυφώνα Γιάγκι

Κλείνουν σχολεία και ακυρώνονται πτήσεις στην Κίνα ενόψει του τυφώνα Γιάγκι

0 comments

Ο τυφώνας πέρασε από τις Φιλιππίνες και άφησε πίσω του νεκρούς και ζημιές

Πόλεις στη νότια Κίνα ανέστειλαν τη λειτουργία των σχολείων και ακύρωσαν ορισμένες πτήσεις την Πέμπτη, καθώς η τροπική καταιγίδα Γιάγκι εξελίχθηκε σε σούπερ τυφώνα και κατευθύνθηκε κατευθείαν στην επαρχία Χαϊνάν.

Advertisement

Ο Γιάγκι προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις στο νησί Λουζόν των Φιλιππινών αυτή την εβδομάδα, αφήνοντας τουλάχιστον 13 νεκρούς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η τροπική καταιγίδα εντάθηκε σε έναν σούπερ τυφώνα καθώς διήλθε τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, με ανέμους ταχύτητας έως και 209 χιλιομέτρων την ώρα καθώς κατευθυνόταν προς τη Χαϊνάν.

«Η Χαϊνάν αναβάθμισε την ανταπόκρισή της στον Γιάγκι στο υψηλότερο επίπεδο στις 11:30 π.μ. της Πέμπτης, σύμφωνα με την επαρχιακή αρχή διαχείρισης καταστροφών», ανέφερε το Xinhua.

Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στην ξηρά το απόγευμα της Παρασκευής είτε στη Χαϊνάν είτε στη γειτονική Γκουανγκντόνγκ.

Οι υπηρεσίες εργασίας, σχολείων και τοπικών μεταφορών ανεστάλησαν από το μεσημέρι της Πέμπτης (06:00 ώρα Κύπρου) στο Χάικου, την πρωτεύουσα του Χαϊνάν.

Στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο αναμένεται να διέλθει ο Γιάγκι, το παρατηρητήριο καιρού είπε ότι θα εκδώσει την τρίτη υψηλότερη προειδοποίηση για τυφώνα της πόλης στις 6:20 μ.μ. (12:20 ώρα Κύπρου), περιορίζοντας τις δημόσιες συγκοινωνίες σε όλο τον οικονομικό κόμβο.

Τα μαθήματα σε νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία στο Χονγκ Κονγκ ανεστάλησαν την Πέμπτη, ενώ η αεροπορική εταιρεία Hong Kong Express ανακοίνωσε ότι έξι πτήσεις έχουν επαναπρογραμματιστεί.

Η Greater Bay Airlines ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει τέσσερεις πτήσεις και θα επαναπρογραμματίσει άλλες δύο λόγω των καιρικών συνθηκών.

«Ο Γιάγκι θα παραμείνει σε ένταση σούπερ τυφώνα και θα περάσει γύρω στα 300 χιλιόμετρα (186 μίλια) νοτιοδυτικά του Χονγκ Κονγκ αύριο το πρωί», ανέφερε το παρατηρητήριο, προσθέτοντας ότι «οι θυελλώδεις άνεμοι που συνδέονται με τον Γιάγκι αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή των εκβολών του ποταμού Περλ απόψε και αύριο το πρωί».

Μετά τη νότια Κίνα, ο Yagi θα κινηθεί προς το Βιετνάμ, στην πορεία για να χτυπήσει τις βόρειες και βόρειες κεντρικές περιοχές γύρω από τη διάσημη περιοχή Halong Bay.

Η μετεωρολογική υπηρεσία του Βιετνάμ εξέδωσε προειδοποίηση για καταιγίδα την Πέμπτη και η κυβέρνηση κινητοποίησε περισσότερους από 2.700 στρατιωτικούς για την αντιμετώπιση της καταιγίδας.

Οι παράκτιες επαρχίες σχεδιάζουν απαγόρευση πλου την Παρασκευή, ενώ οι ορεινές επαρχίες του Βιετνάμ έλαβαν εντολή να προετοιμάσουν οχήματα διάσωσης.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More