Friday, September 20, 2024
Home » Καμία απόφαση της ΕΕ για το βάρος των αποσκευών στα ταξίδια. Τι ισχύει τελικά

Καμία απόφαση της ΕΕ για το βάρος των αποσκευών στα ταξίδια. Τι ισχύει τελικά

0 comments

Εναπόκειται στις αεροπορικές εταιρείες το βάρος των αποσκευών στα ταξίδια – Καμία απόφαση από την ΕΕ

Καμία απόφαση από τηνΕυρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ληφθεί που να υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες να συμπεριλαμβάνουν δωρεάν χειραποσκευή 10 κιλών ως μέρος του εισιτηρίου τους.

Advertisement

Αυτό ξεκαθαρίζει ο Υπεύθυνος τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Αθανάσιος Αθανασίου προβαίνοντας σε διευκρινίσεις καθώς τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα έκαναν αναφορά σε νέους κανονισμούς της ΕΕ που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου σχετικά με τυποποιημένα μεγέθη και βάρος αποσκευών.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, δεν αλλάζει κάτι σχετικά με το βάρος των αποσκευών τονίζοντας παράλληλα πως «πρόκειται για πολιτική των αεροπορικών εταιρειών κι αυτές αποφασίζουν».

Οι αλλαγές οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου, θα αφορούν τα υγρά που μεταφέρουν οι επιβάτες στις χειραποσκευές τους, ενώ οι περιορισμοί θα είναι προσωρινοί. Τα αεροδρόμια που ήδη εφάρμοζαν το όριο των 100 ml ή εκείνα που δεν έχουν εγκαταστήσει EDSCB δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή.

Κάθε δοχείο με υγρό θα επιτρέπεται να περιέχει έως 100 ml στα αεροδρόμια που χρησιμοποιούν τα εν λόγω συστήματα.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More