Saturday, October 19, 2024
Home » Η Μόσχα ελέγχει την ετοιμότητα μονάδας πυρηνικών πυραύλων

Η Μόσχα ελέγχει την ετοιμότητα μονάδας πυρηνικών πυραύλων

0 comments

Σειρά πυρηνικών ασκήσεων πραγματοποίησε φέτος η Μόσχα – Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Μόσχα για πυρηνικό εκβιασμό

Οι Yars μπορούν να αναπτυχθούν σε σιλό ή να προσαρμοσθούν σε κινητούς εκτοξευτήρες, έχουν βεληνεκές μέχρι 11.000 χλμ και μπορούν να φέρουν πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές

Advertisement

Η Ρωσία ελέγχει τη μαχητική ετοιμότητα μονάδας εξοπλισμένης με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Yars σε περιοχήβορειοδυτικά της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει φέτος σειρά πυρηνικών ασκήσεων, κάτι που αναλυτές θεωρούν πως έχει στόχο να αποτρέψει τη Δύση από το να εμπλακεί βαθύτερα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτή η τελευταία άσκηση λαμβάνει χώρατην ίδια εβδομάδα που το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε τα ετήσια πυρηνικά γυμνάσιά του και ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρουσίασε το «σχέδιο νίκης» του.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε τον περασμένο μήνα πως η Μόσχα προχώρησε σε επέκταση του καταλόγου των σεναρίων που θα μπορούσαν να την κάνουν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, ουσιαστικά μειώνοντας το όριο για τη χρήση τους. Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Μόσχα για πυρηνικό εκβιασμό.

Στην τελευταία δοκιμή, μια μονάδα στην περιφέρεια Τβερ θα πραγματοποιήσει άσκηση μεταφοράς καμουφλαρισμένων πυραύλων Yars σε αποστάσεις έως 100 χιλιομέτρων και προστασίας τους από αεροπορική επίθεση και από εχθρικές ομάδες δολιοφθοράς, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Πηγή: Protothema.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More