Friday, September 20, 2024
Home » Ζελένσκι: Ουκρανοί πιλότοι άρχισαν πτήσεις με τα F-16

Ζελένσκι: Ουκρανοί πιλότοι άρχισαν πτήσεις με τα F-16

0 comments

Πτήσεις με τα μαχητικά F-16 εντός του ουκρανικού εναέριου χώρου ξεκίνησαν οι πιλότοι της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Οι πιλότοι της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας έχουν αρχίσει τις πτήσεις με τα μαχητικά F-16 εντός του ουκρανικού εναέριου χώρου, δήλωσε το Σάββατο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιβεβαιώνοντας την πολυαναμενόμενη άφιξη των μαχητικών αεροσκαφών αμερικανικής κατασκευής, 29 και πλέον μήνες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Advertisement

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε τη διάθεση των αεροσκαφών, τα οποία και ζητούσε το Κίεβο από τον πρώτο χρόνο του πολέμου, καθώς συναντήθηκε με τους πιλότους σε μία αεροπορική βάση, έχοντας ως υπόβαθρο δύο μαχητικά F-16, ενώ άλλα δύο μαχητικά του ίδιου τύπου πραγματοποιούσαν υπερπτήση.

“Τα F-16 βρίσκονται στην Ουκρανία. Τα καταφέραμε. Είμαι υπερήφανος για τα παιδιά μας που χειρίζονται τα μαχητικά κι έχουν ήδη αρχίσει να τα χρησιμοποιούν για τη χώρα μας”, δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More