Tuesday, October 8, 2024
Home » Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Καταδικάζει εμμέσως τις απειλές Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Καταδικάζει εμμέσως τις απειλές Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου

0 comments

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Καταδικάζει εμμέσως τις απειλές Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου

Στο πλαίσιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Μέση Ανατολή, προστέθηκε αναφορά που παραπέμπει εμμέσως στις απειλές της Χεζμπολάχκατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρεται πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιοκαταδικάζει με τον ισχυρότερο τρόπο κάθε απειλή κατά κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμβάλει στην κλιμάκωση. Επίσης, στο κείμενο επιβεβαιώνεται η αλληλεγγύη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τα κράτη μέλη.

Γύρω στις 20:30 ξεκίνησε το δείπνο των 27 ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο συζήτησης τροποποιήσεις στην Στρατηγική Ατζέντα για την περίοδο 2024 – 2029 και το πακέτο με τα ονόματα για την ηγεσία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δύο θέματα τα οποία θα πρέπει να συμφωνηθούν μαζί καθώς συνδέονται άμεσα με τις προτεραιότητες του επόμενου θεσμικού κύκλου.

Προηγουμένως, οι ηγέτες έκλεισαν αρκετά γρήγορα τις συζητήσεις για τα συμπεράσματα για την Ουκρανία και την άμυνα και την ασφάλεια, ενώ για τη Μέση Ανατολή έγινε μια εκτενέστερη συζήτηση σε σχέση με το θέμα της αναγνώρισης της Παλαιστινιακής Αρχής. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν τελικά όπως καταγραφεί στα συμπεράσματα ότι η αναγνώριση ενός κράτους αποτελεί εθνική αρμοδιότητα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Στρατηγική Ατζέντα που ξεκίνησε πριν το δείπνο, Γερμανία και Γαλλία κατέθεσαν σειρά τροποποιήσεων σύμφωνα με αρμόδια κοινοτική πηγή για μια σειρά από ζητήματα, μεταξύ άλλων, σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ, και θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Η Στρατηγική Ατζέντα είναι μέρος της ίδιας συζήτησης με το πακέτο για την ηγεσία των θεσμών, σημείωσε η ίδια πηγή, και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να χρειαστεί να υπάρξει συμφωνία στο κείμενο προτού οι ηγέτες κληθούν να κλειδώσουν τα ονόματα, εκτός απροόπτου, των Φον ντερ Λάιεν, Αντόνιο Κόστα και Κάγια Κάλας.

ΚΥΠΕ

Philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More