Saturday, October 19, 2024
Home » ΒΙΝΤΕΟ: Κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Τοσκάνη – «Μάχες» πυροσβεστών με τις πλημμύρες

ΒΙΝΤΕΟ: Κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Τοσκάνη – «Μάχες» πυροσβεστών με τις πλημμύρες

0 comments

Σειρά επιχειρήσεων για απομάκρυνση ανθρωπων – Έσπασαν τα φράγματα από τις μεγάλες βροχοπτώσεις – Κατολισθήσεις έξω από την Μπολόνια

Σαρωτικές πλημμύρες πλήττουν την περιφέρεια της Τοσκάνης, καθώς κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την περιοχή, όπου Ιταλοί πυροσβέστες οργάνωσαν, κατά την διάρκεια της περασμένης νύχτας, σειρά επιχειρήσεων απομάκρυνσης ανθρώπων.

Advertisement

Ο ποταμός Κόρνια έσπασε τα φράγματα εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων. Το νερό πλημμύρισε γεωργικές εκτάσεις, αλλά και ισόγεια πολυκατοικιών.

Μεταξύ των άλλων, εκκενώθηκε ένας οίκος ευγηρίας ενώ ένας άνδρας κατάφερε να σωθεί από το ορμητικό ρεύμα των υδάτων που κινδύνευε να τον παρασύρει, αγκαλιάζοντας στύλο της οδικής σήμανσης.

Συνολικά, στις περιφέρειες της Τοσκάνης, της Λιγουρίας και της Εμίλια Ρομάνια, οι επιχειρήσεις των πυροσβεστών ξεπέρασαν τις τριακόσιες πενήντα.

Στην πόλη της Σιένα σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στην Βενετία έχουν υψωθεί τα κινητά φράγματα του συστήματος “MOSE”, το οποίο προστατεύει την Γαληνοτάτη από το φαινόμενο της παλίρροιας.

Στην οροσειρά των Απεννίνων, τέλος, έξω από την Μπολόνια, η έντονη νεροποντή προκάλεσε σειρά κατολισθήσεων.

Πηγή:CNN.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More