Friday, September 20, 2024
Home » Αυτή είναι η 27χρονη κάτοικος Οχάιο που έφαγε γάτα και πυροδότησε τα fake news του Τραμπ για τους μετανάστες

Αυτή είναι η 27χρονη κάτοικος Οχάιο που έφαγε γάτα και πυροδότησε τα fake news του Τραμπ για τους μετανάστες

0 comments

Τον γύρο του Διαδικτύου μετά τα fake news του Ντόναλντ Τραμπ για τους «μετανάστες που τρώνε κατοικίδια» κάνει ένα βίντεο από κάμερα ενσωματωμένη στη στολή αστυνομικού με μια γυναίκα που φέρεται να σκότωσε και να έφαγε μια γάτα.

Το βίντεο βγήκε στην επιφάνεια αφότου ο Τραμπ επανέλαβε στο ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις τον ψευδή ισχυρισμό ότι μετανάστες από την Αϊτή τρώνε τα κατοικίδια των ντόπιων στο Οχάιο και πυροδότησε χλευαστικά σχόλια εις βάρος του με σατιρικές εικόνες, βίντεο και memes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Advertisement

Στις εικόνες διακρίνεται η 27χρονη μαύρη Αλέξις Φέρελ καθισμένη στο έδαφος με έναν αστυνομικό να τη ρωτάει: «τι έκανες»; το βράδυ της 16ης Αυγούστου στο Κάντον του Οχάιο, όταν φέρεται να «βασάνισε, σκότωσε και να έφαγε μια γάτα σε κατοικημένη περιοχή μπροστά σε πολλούς ανθρώπους», όπως αναφέρει έκθεση της αστυνομίας.

Η ύποπτη αντιμετωπίζει κατηγορίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων και διατάραξη της τάξης και κρατείται στη φυλακή της κομητείας Σταρκ, ενώ έχει οριστεί εγγύηση 100.000 δολαρίων για την προσωρινή αποφυλάκισή της. Η Φέρελ δήλωσε αθώα επικαλούμενη παράνοια σύμφωνα με το Canton Repository κι η δίκη της έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου.

Κάτοικος του Κάντον στο Οχάιο η 27χρονη που φέρεται να έφαγε γάτα

Το Fake News Network ανήρτησε το βίντεο από τη σύλληψη της Φέρελ με τον τίτλο «Γυναίκα από την Αϊτή τρώει τη γάτα γείτονα στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο».

Μόνον που το περιστατικό συνέβη στο Κάντον, σε απόσταση περίπου δύο ωρών με το αυτοκίνητο από το Σπρίνγκφιλντ, ενώ η Φέρελ δεν κατάγεται από την Αϊτή, αλλά γεννήθηκε στο Οχάιο και αποφοίτησε από το λύκειο McKinley του Κάντον το 2015 σύμφωνα με δημόσια αρχεία και δημοσιεύματα εφημερίδα που έλεγξε το Associated Press.

H Κάρεν Γκρέιβς, τοπική αξιωματούχος του Σπρίνγκφιλντ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «όσον αφορά τις πρόσφατες φήμες περί εγκληματικής δραστηριότητας του μεταναστευτικού πληθυσμού στην πόλη μας, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπήρξαν αξιόπιστες αναφορές ή συγκεκριμένοι ισχυρισμοί για κατοικίδια που τραυματίστηκαν ή κακοποιήθηκαν από άτομα της μεταναστευτικής κοινότητας». Τις φήμες διέψευσε και ο δήμαρχος του Σπρίνγκφιλντ, Μπομπ Ρούε στη διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής του δήμου την Τρίτη. «Φήμες σαν κι αυτές εκτρέπουν την προσοχή από τα υπαρκτά ζητήματα, όπως οι ανησυχίες για τη στέγαση, οι πόροι που χρειάζονται τα σχολεία μας και το γονατισμένο σύστημα Υγείας μας», είπε.

Οι ισχυρισμοί του Τραμπ

Η υπόθεση της 27χρονης ντόπιας από το Οχάιο επανήλθε στο προσκήνιο αφότου ο Τραμπ αναμάσησε τον ψευδή ισχυρισμό στην τηλεμαχία με την Δημοκρατική αντίπαλό του.

«Στο Σπρίνγκφιλντ τρώνε τους σκύλους. Αυτοί που ήρθαν τρώνε τις γάτες. Τρώνε τα κατοικίδια των ανθρώπων που ζουν εκεί», είπε ο Τραμπ με την Χάρις να αντιδρά γελώντας χαρακτηρίζοντας «απίστευτο» τον ισχυρισμό του αντιπάλου της.

Ο μηχανισμός του ABC News για την άμεση εξακρίβωση των ισχυρισμών των δύο αντιπάλων στο ντιμπέιτ διέψευσε τον Τραμπ με τον συντονιστή Ντέιβιντ Μιούρι να παρεμβαίνει σημειώνοντας: «Θέλω να ξεκαθαρίσω εδώ ότι το ABC News μίλησε με τον αρμόδιο στο Σπρίνγκφιλντ, και μας είπε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ή συγκεκριμένοι ισχυρισμοί για κατοικίδια που τα έβλαψαν, τα τραυμάτισαν ή τα κακοποίησαν άτομα».

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More