Friday, September 20, 2024
Home » Άνοιξε για επισκέπτες ο Φάρος της Σάμπλα στη Βουλγαρία. Σημείο αναφοράς για πλοία από το 1856

Άνοιξε για επισκέπτες ο Φάρος της Σάμπλα στη Βουλγαρία. Σημείο αναφοράς για πλοία από το 1856

0 comments

Αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πλοία στη Μαύρη Θάλασσα από το 1856 – Ο ψηλότερος και ο παλαιότερος στη Μαύρη Θάλασσα

Ο φάρος της Σάμπλα που αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πλοία στη Μαύρη Θάλασσα από το 1856, άνοιξε τις πόρτες του στους επισκέπτες στις 18 Αυγούστου, Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, όπως δήλωσε στο Βουλγάρικο Πρακτορείο Ειδήσεων (BTA) ο φύλακάς του από το 1992, Νάνιο Νάνεφ.

Advertisement

Ο φάρος της Σάμπλα είναιο ψηλότερος και ο παλαιότερος στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε ο Νάνεφ. Το φως του είναι ορατό από απόσταση 17 ναυτικών μιλίων. Κατασκευάστηκε το 1756. Υπάρχει ένας παλαιότερος φάρος που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, ο Rumeli Feneri, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1583, πρόσθεσε.

Με ύψος 32 μέτρα, ο φάρος κατασκευάστηκε από πέτρα και ασβεστοκονίαμα. Η δομή του πύργου από το εσωτερικό είναι μοναδική και έχει αντέξει σε σεισμούς και στις διάφορες καιρικές συνθήκες, ενώ υπάρχει εκεί επίσης μια έκθεση που περιλαμβάνει χρησιμοποιημένες γεννήτριες και την παλιά κεφαλή του φάρου, καθώς και φωτογραφίες.

«Με κάθε τροποποίηση του εξωτερικού μέρους της εγκατάστασης του φάρου και αλλαγή του σήματος, η υπηρεσία μας είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τους ναυτικούς από όλο τον κόσμο», επεσήμανε ο Νάνεφ. Όταν περνάει ένα πλοίο, βλέπουν τα φώτα και χρησιμοποιούν ένα βιβλίο φάρων για να μάθουν ποια φώτα αναβοσβήνουν σε συγκεκριμένα δευτερόλεπτα για να αναγνωρίσουν τον φάρο της Σάμπλα, εξήγησε. Κάθε φάρος έχει ένα συγκεκριμένο, ακριβές σήμα που δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται σε απόσταση 200-300 μιλίων για να μην προκαλεί σύγχυση στα πλοία.

Επτά φάροι κατά μήκος της βουλγαρικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας επανδρώνονται, ένας από τους οποίους είναι ο φάρος της Σάμπλα, με πέντε φύλακες. Υπάρχουν φάροι που λειτουργούν αυτόματα, ανέφερε επίσης ο Νάνεφ σχετικά με το μέλλον των θαλάσσιων φάρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More