Home » Αισθητά ψηλότερες θερμοκρασίες από τις κανονικές μέχρι τέλος Ιουλίου – Συχνά επεισόδια καύσωνα

Αισθητά ψηλότερες θερμοκρασίες από τις κανονικές μέχρι τέλος Ιουλίου – Συχνά επεισόδια καύσωνα

0 comment

Αισθητά ψηλότερες θερμοκρασίες από τις κανονικές μέχρι τέλος Ιουλίου – Συχνά επεισόδια καύσωνα

Ψηλότερη από τις κανονικές με συχνά επεισόδια καύσωνα, αναμένεται να είναι η πρόγνωση της θερμοκρασίας για τον μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με το Climate Watch της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (DWD), για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας οι ώρες κατά τις οποίες σημειώνονται οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναιμεταξύ 11:00 και 17:00. Ως εκ τούτου, προτρέπεται το κοινό όπως παρακολουθεί τα δελτία που εκδίδονται από το Τμήμακαθημερινά, καθώς και τις προειδοποιήσεις.

Το Δελτίο μεσοπρόθεσμης πρόγνωσης που έχει περίοδο ισχύος έως και τις 26 Ιουλίου, καταγράφει θερμοκρασιακά χαρακτηριστικά πέραν των κανονικών για την Ανατολική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα τις παρατεταμένες συνθήκες πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Δελτίο Τύπου και Μεσοπρόθεσμη Πρόγνωση Καιρού για παρατεταμένες συνθήκες υψηλότερων των κανονικών θερμοκρασιών καθώς και συνθήκες καύσωνα, κατά τον μήνα Ιούλιο pic.twitter.com/8NpIZnmda7

— CYMET (@CyMeteorology) July 2, 2024

Παράλληλα επισημαίνεται πως σύμφωνα με την ανανεωμένη συμβουλευτική οδηγία 202413-U1 του Climate Watch Advisory Group του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού WMO, στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Ανατολικά Βαλκάνια, αναμένεται ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα επικρατούν θερμοκρασίες αισθητά υψηλότερες από τις κανονικές ενώ θα σημειωθούν επεισόδια καύσωνα.

Σύμφωνα με τις μηνιαίες προγνώσεις των κλιματικών μοντέλων της περιοχής από την Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD), οι αποκλίσεις της θερμοκρασίαςαπό τις κλιματολογικές κανονικές τιμές αναμένεται να φθάσουν από 3 μέχρι 6 βαθμούς Κελσίου με ισχυρότερη τη θέρμανση στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα οι προγνώσεις για την εβδομάδα 1-7 Ιουλίου, έχουν πιθανότητα επιτυχίας 90% και για τις ημέρες από 8-26 Ιουλίου πιθανότητα επιτυχίας 80% μέχρι 90%.

«Οι καιρικές συνθήκες της περιοχής δημιουργούν συνθήκες αυξημένης θερμικής επιβάρυνσης σε όλες τις υπο-αναφορά περιοχές και σε συνδυασμό με την παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας, εξαιρετικά αυξημένο κίνδυνο δασικών πυρκαγιών».

Τέλος, σημειώνεται πως, οι χώρες που επηρεάζονται είναι οι Κύπρος, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Ρόδος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία.

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More