Tuesday, September 17, 2024
Home » Ως «ειρηνευτική αποστολή» βλέπει την Προεδρία της ΕΕ, είπε ο Όρμπαν στον ΟΤΚ

Ως «ειρηνευτική αποστολή» βλέπει την Προεδρία της ΕΕ, είπε ο Όρμπαν στον ΟΤΚ

0 comments

Ως «ειρηνευτική αποστολή» βλέπει την Προεδρία της ΕΕ, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, η χώρα του οποίου ασκεί αυτό το εξάμηνο την Προεδρία της ΕΕ.

Μιλώντας στην άτυπη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στην Σούσα δήλωσε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα επισκεφθεί τόσο την Ουκρανία όσο και τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Αναντολού”, ο κ. Όρμπαν προσφώνησε χθες την άτυπη σύνοδο που φιλοξένησε το Αζερμπαϊτζάν και ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα του πολέμου που ξεκίνησε στην Ουκρανία, ο κόσμος κινδυνεύει να χωριστεί ξανά σε δύο μπλοκ.

Για τον λόγο αυτό, είπε, έχει σημασία η αποκατάσταση των ιστορικών παγκόσμιων δεσμών. Πρόσθεσε ότι βλέπουν τονΟργανισμό Τουρκικών Κρατών ως έναν σημαντικό οργανισμό που αναδεικνύει τη συνεργασία μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Η χώρα του, συνέχισε, ανέλαβε την Προεδρία της ΕΕ στις αρχές της εβδομάδας. «Θεωρούμε ολόκληρη αυτή την περίοδο των 6 μηνών ως μια ειρηνευτική αποστολή, όχι ως γραφειοκρατική εργασία. Γι’ αυτόν τον λόγο, πραγματοποίησα συναντήσεις στη Μόσχα, μία μόνο ημέρα μετά την επίσκεψή μου στο Κίεβο. Κι αυτή η αποστολή θα συνεχιστεί», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο κ. Όρμπαν τις χαρακτήρισε «πολιτικό σεισμό» σημειώνοντας ότι υπήρξε αλλαγή στον τρόπο που ψήφισαν οι λαοί στις 20 από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ.

Σημειώνοντας ότι επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των υποστηρικτών της «κυριαρχίας και της ομοσπονδίας» εντός της ΕΕ, ο Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι το πιο σημαντικό αποτέλεσμα αυτών των εκλογών ήταν η «επιτυχία των πατριωτών».

Είπε ότι στις 30 Ιουνίου στην Βιέννη ιδρύθηκε η νέα συμμαχία «Πατριώτες για την Ευρώπη», από το Αυστριακό Κόμμα Ελευθερίας (FPÖ), την Ένωση Ούγγρων Πολιτών (Fidesz) και το Κίνημα δυσαρεστημένων πολιτών (ANO) από τη Τσεχία.

Αυτή η συμμαχία, είπε, θα είναι η 3η μεγαλύτερη ομάδα του ΕΚ. Σημείωσε ότι οι φιλοομοσπονδιακοί σχηματισμοί εντός του ΕΚ, αν και εξασθενούν, εξακολουθούν να αποτελούν την πλειοψηφία και θέλουν να καθορίσουν την νέα ηγεσία της ΕΕ και γι’ αυτό θα διεξαχθεί ψηφοφορία στις 17 Ιουλίου.

ΚΥΠΕ

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More