Thursday, August 1, 2024
Home » Τουρκία: Επικαιροποιημένη συμφωνία για συμμετοχή στον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ΕΕ

Τουρκία: Επικαιροποιημένη συμφωνία για συμμετοχή στον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ΕΕ

0 comment

Συμφωνία για επικαιροποίηση της συμμετοχής της Τουρκίας στον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ υπέγραψαν την Τρίτη ο Επίτροπος της ΕΕ για τη διαχείριση κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς και ο Τούρκος αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται, η συμφωνία που υπογράφηκε στην Άγκυρα ενισχύει τον ρόλο της Τουρκίας στον μηχανισμό, στον οποίο η χώρα είναι μέλος και έχει ενεργή συμμετοχή από το 2016.

Η συμφωνία «θα συνεχίσει να αποτελεί τη βάση της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειάς μας όταν σημειώνονται καταστροφές», ανέφερε ο κ. Λέναρτσιτς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του. «Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ έχει αποδείξει την αξία του με την πάροδο των χρόνων», σημείωσε, προσθέτοντας πως «η Τουρκία μπορεί πάντα να υπολογίζει στη στήριξη της πολιτικής προστασίας μέσω του μηχανισμού, και αντίστροφα άλλες χώρες μπορούν επίσης να υπολογίζουν στην υποστήριξη της Τουρκίας μέσω του μηχανισμού”.

Όπως σημειώνεται, η Τουρκία συμμετέχει στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του προγράμματος rescEU, ενώ φιλοξένησε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα άσκηση πολιτικής προστασίας της ΕΕ. Η χώρα έλαβε, επίσης, σημαντική στήριξη από τον μηχανισμό ιδιαίτερα μετά τους σεισμούς του 2023.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More