Tuesday, September 17, 2024
Home » Η Λεπέν, ο Μελανσόν, το ΑΚΕΛ και το ΕΛΑΜ

Η Λεπέν, ο Μελανσόν, το ΑΚΕΛ και το ΕΛΑΜ

0 comments

Χαιρέτησε χθες το ΑΚΕΛ την νίκη που κατέγραψε ο συνασπισμός της Αριστεράς στη Γαλλία, χαρακτηρίζοντας το ως ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Μήνυμα όμως έχει να λάβει και το κόμμα της κυπριακής Αριστεράς από τις εκλογές της Γαλλίας και έχει να κάνει με τον τρόπο που η γαλλική Αριστερά λειτούργησε.

Δημιούργησε ένα μέτωπο κατά της ακροδεξιάς, προβάλλοντας ένα πολιτικό λόγο ενάντια στην ακροδεξιά και κάνοντας αντιφασιστικό αγώνα. Στην Κύπρο, το ΑΚΕΛ προβάλλει τη δημιουργία της Κοινωνικής Συμμαχίας, η οποία όμως δεν έχει ακριβώς αυτό τον χαρακτήρα. Εξάλλου, ακόμα είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο για να κριθεί.

Είναι όμως και κάτι άλλο, Θα πρέπει και στο ΑΚΕΛ να αντιληφθούν πως, με το να αρνούνται να μετέχουν στην επιτροπή που προεδρεύει το ΕΛΑΜ στην Βουλή, ή με το αρνούνται να βρεθούν στο ίδιο πάνελ μαζί με εκπροσώπους του και να μην συζητούν μαζί του, δεν κάνουν αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά. Αντίθετα, της αφήνουν το πεδίο ελεύθερο να λέει τα δικά της…

Φ.Δ.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More