Monday, September 9, 2024
Home » ΔΗΣΥ: Προβλέπεται καυτή συνεδρία- Με… ηχητικά ντοκουμέντα για να ζητήσουν εξηγήσεις

ΔΗΣΥ: Προβλέπεται καυτή συνεδρία- Με… ηχητικά ντοκουμέντα για να ζητήσουν εξηγήσεις

0 comments

Η κάλπη των ευρωεκλογών έδωσε μια ανάσα στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού για να διαχειριστεί επικοινωνιακά το θέμα, υπερκαλύπτοντας και το κακό αποτέλεσμα στις τοπικές εκλογές. Με το άνοιγμα όμως της εσωκομματικής συζήτησης και ανάλυσης του αποτελέσματος, όλα αυτά αναμένεται ότι θα βγουν στην επιφάνεια. Οι πρώτες μάλιστα συνεδριάσεις επαρχιακών επιτροπών έδειξαν πώς το κλίμα, ιδιαίτερα σε κάποιες επαρχίες είναι τεταμένο.

Πολλά τα παράπονα και τα αλληλοκαρφώματα για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν προεκλογικά κάποιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, αναμένεται να γίνει έντονη συζήτηση σε ο,τι αφορά τις τοπικές εκλογές με μέλη του συλλογικού οργάνου του κόμματος να ετοιμάζονται να ζητήσουν εξηγήσεις από στέλεχος για τον τρόπο που λειτούργησε προεκλογικά, κατηγορώντας το ότι προωθούσε συγκεκριμένους υποψήφιους εις βάρος άλλων.

Όπως αναφέρουν μάλιστα οι πληροφορίες, υπάρχει πρόθεση από ορισμένα μέλη να προσκομίσουν ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου ηχητικά ντοκουμέντα από τηλεφωνήματα που έγιναν προεκλογικά με τα οποία φέρεται άτομο από το γραφείο του συγκεκριμένου στελέχους, να τηλεφωνεί σε ψηφοφόρους της επαρχίας του, δίνοντας συγκεκριμένους υποψήφιους για να ψηφίσουν. Μία περίπτωση μάλιστα είχε κυκλοφορήσει και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης παραμονές των εκλογών.

Λέγεται όμως πώς δεν είναι η μόνη περίπτωση για την οποία θα ζητηθούν εξηγήσεις για τα όσα έγιναν παραμονές των εκλογών κάνοντας λόγο για μαγειρέματα και παρέμβαση υπέρ συγκεκριμένων υποψήφιων και εις βάρος κάποιων άλλων. Οι παρεμβάσεις, σύμφωνα πάντα με τα όσα λέγονται, δεν αφορούν μόνο περιπτώσεις Δημάρχων και αντιδημάρχων, αλλά και δημοτικών συμβούλων και σχολικών συμβούλων.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναμένεται ότι θα μονοπωλήσουν τη σημερινή συζήτηση στο Πολιτικό Γραφείο, η οποία θα ακολουθήσει των ομιλιών και αναλύσεων που θα γίνουν. Πέραν από τα παράπονα και τις κατηγορίες που αναμένεται να εκτοξευθούν, αναμένεται ότι θα ασκηθεί κριτική και για τις διεργασίες που είχαν προηγηθεί των αποφάσεων για την επιλογή υποψηφίων.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν κατάφερε να εκλέξει Δήμαρχο στο Δήμο Λευκωσίας, παρόλο ότι ο υποψήφιος του, ο Νίκος Τορναρίτης, είχε τη στήριξη ακόμα δύο κομμάτων του ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ. Δεν κατάφερε επίσης να κερδίσει ούτε ο υποψήφιος Χρίστος Τσίγκης, τον οποίο στήριξε για το Δήμο Στροβόλου. Έχασε επίσης τον Δήμο Λεμεσού, ενώ στους προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέλεξε μόνο τον Κωσταντίνο Γιωρκάτζη στη Λευκωσία και τον Γιάννο Καρούσο στην Αμμόχωστο. Υπήρχαν όμως αντιδράσεις και σε πολλούς άλλους δήμους για επιλογές που έγιναν είτε για τις θέσεις Δημάρχων, είτε αντιδημάρχων.

Η σημερινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα ξεκινήσει με την ομιλία της προέδρου του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, η οποία όπως διαφάνηκε και από τα όσα ανέφερε κατά την προχθεσινή επετειακή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος για τα 48χρονα του ΔΗΣΥ, θα επιχειρήσει να στείλει μήνυμα ενότητας και την ανάγκη το κόμμα να γυρίσει σελίδα. Να προχωρήσει μπροστά αφήνοντας πίσω στο παρελθόν όλα όσα προηγήθηκαν και να χαράξουν πορεία για την επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο των εισηγήσεων θα είναι και η διεξαγωγή ενός Καταστατικού Συνεδρίου, από το φθινόπωρο, εντός του οποίου θα προωθηθούν διάφορες καταστατικές αλλαγές για συζήτηση και έγκριση. Η μεγάλη συζήτηση που αναμένεται να γίνει θα αφορά την πρόνοια για το όριο των θητειών σε τρεις για κομματικές και πολιτειακά αξιώματα, η οποία ψηφίστηκε το 2018 αλλά δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την ατζέντα της σημερινής συνεδρίας, μετά την ομιλία της προέδρου του κόμματος θα ακολουθήσει στη συνέχει απολογισμός των εκλογών από τον αναπληρωτή πρόεδρο του κόμματος Ευθύμιο Δίπλαρο ο οποίος ήταν ο επικεφαλής και ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας και στη συνέχεια θα γίνει απολογισμός από τις επαρχιακές γραμματείες και τη διεύθυνση του Οργανωτικού του κόμματος. Θα γίνει επίσης αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από επαγγελματίες συμβούλους και θα ακολουθήσει συζήτηση από τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

Επιστρέφει Κύπρο η Στέλλα Κυριακίδου

Την απόφαση της να επιστρέψει στην Κύπρο μετά το τέλος της θητείας της ανακοίνωσε και επίσημα η Ευρωπαία Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, βάζοντας τέλος στα σενάρια επαναδιορισμού της. «Η θητεία μου ως Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων βαίνει προς την ολοκλήρωση της τους επόμενους μήνες. Έχω ήδη ενημερώσει την Προέδρο της Κομισιόν κα Φον Ντέ Λαιεν ότι με την ολοκλήρωση της τρέχουσας θητείας της ΕΕ θα επιστρέψω στη χώρα μου.

Έχω επίσης επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χριστοδουλίδη και τον ευχαρίστησα για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε καθ´ όλη τη διάρκεια της θητείας μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι, «μέσα από το τιμητικό αξίωμα της Επιτρόπου Υγείας και Ασφαλείας Τροφίμων της ΕΕ, στόχος μου ήταν να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, σε όλη αυτή τη πορεία, να υπηρετήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο τους Ευρωπαίους συμπολίτες μου όσο και την πατρίδα μου».

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More