Monday, September 16, 2024
Home » Δεκάλογος Αννίτας για ανασυγκρότηση ΔΗΣΥ- Προανήγγειλε καταστατικό συνέδριο

Δεκάλογος Αννίτας για ανασυγκρότηση ΔΗΣΥ- Προανήγγειλε καταστατικό συνέδριο

0 comments

Σχέδιο με δέκα άξονες για διοικητική και πολιτική ανασυγκρότηση παρουσίασε στο Πολιτικό Γραφείο το ΔΗΣΥ το πρωί του Σαββάτου η πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου στην εναρκτήρια ομιλία της.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην ομιλία της, πρόθεση της είναι το κόμμα να προχωρήσει άμεσα με ένα «Σχέδιο Οργάνωσης Διοικητικής και Πολιτικής Ανασυγκρότησης», όπως το χαρακτήρισε, το οποίο βασίζεται στα εξής:

1. Στην επαναλειτουργία και αναβάθμιση της Σχολής Πολιτικής Επιμόρφωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού..

2. Στην ενεργοποίηση του θεσμού του Συμβουλίου Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου το λεγόμενο, «Shadow cabinet».

3. Στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας διαβούλευσης.

4. Την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογικές συνελεύσεις.

5. Στην ενίσχυση και διεύρυνση των δομών του κόμματος με έμφαση στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος και την παραγωγή πολιτικής.

6. Στη Διοικητική ανασυγκρότηση όλων των δομών του κόμματος.

7. Στη θεσμοθέτηση ενός διαρκούς διαλόγου του κόμματος με όλα τα τμήματα, επαρχιακά σώματα και ειδικότερα τις τοπικές επιτροπές.

8. Στη Δημιουργία Γραφείου επαφής και αλληλεπίδρασης του κόμματος με την κοινωνία των πολιτών και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

9. Στην ουσιαστική αξιοποίηση των εκατοντάδων στελεχών μας που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του κόμματος και το εκπροσώπησαν στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε έχουν εκλεγεί είτε όχι.

10. Στο κρίσιμο μας στοίχημα να ενισχύσουμε, να επενδύσουμε και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη Νεολαία μας.

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ προανήγγειλε και τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου για να προχωρήσουν οι αλλαγές προς τον εκσυγχρονισμό του κόμματος. “Ως εκ τούτου είναι πρόθεση μου να εισηγηθώ στο Πολιτικό Γραφείο την έναρξη της θεσμοθετημένης διαδικασίας του προσυνεδριακού διαλόγου, ο οποίος θα μας οδηγήσει στην πραγματοποίηση Καταστατικού Συνεδρίου πριν από την λήξη του τρέχοντος έτους και σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου” ανέφερε.

Πέραν αυτού, η Αννίτα Δημητρίου ενημέρωσε επίσης ότι θα προβεί στον διορισμό 5 Συμβούλων Προέδρου που θα συμμετέχουν στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, χωρίς δικαίωμα ψήφου, δυνάμει του άρθρου 16.7.13 του Καταστατικού του κόμματος. “Πρόκειται για άτομα που θα εργαστούν σκληρά για την ανασυγκρότηση που έχω περιγράψει”, ανέφερε.

“Επιπρόσθετα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσω στην πλήρωση των θέσεων που προβλέπονται από τα συναφή άρθρα του Καταστατικού και αφορούν στα Μέλη του Νομικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Δεοντολογίας και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας”, πρόσθεσε.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More