Thursday, July 11, 2024
Home » Γκιούλ: Το θετικό κλίμα Τουρκίας-Ελλάδας θα συμβάλει για λύση στην Κύπρο

Γκιούλ: Το θετικό κλίμα Τουρκίας-Ελλάδας θα συμβάλει για λύση στην Κύπρο

0 comment

Την άποψη ότι το θετικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας θα συμβάλει στην εξεύρεση μιας δίκαιης, μόνιμης, βιώσιμης και αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στην Κύπρο, δήλωσε ο 11ος Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ στην 28η Σύνοδο Στρογγυλής Τραπέζης που διοργάνωσε το περιοδικό Economist στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρονται στην ομιλία του κ. Γκιούλ που, μεταξύ άλλων, είπε ότι τα αποτελέσματα της επίλυσης του Κυπριακού θα είναι πολύ πιο ευεργετικά από ό,τι περιμένουμε.

Τις τελευταίες ημέρες, συνέχισε, υπάρχει θετικό κλίμα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. «Το θετικό αυτό κλίμα θα συμβάλει στην εξεύρεση μιας δίκαιης, διαρκούς, βιώσιμης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού στη βάση των πραγματικοτήτων στο νησί».

«Πάνω απ’ όλα, αυτή η λύση θα φέρει ευημερία και πλούτο σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου. Δεν πρέπει να χάσουμε από τα μάτια μας αυτή τη στρατηγική προοπτική», ανέφερε. Η θερμή ατμόσφαιρα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θα συμβάλει στην επίλυση πολλών προβληματικών θεμάτων, από τον ενεργειακό εφοδιασμό μέχρι την περιφερειακή ασφάλεια και τη συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ, σύμφωνα με τον κ. Γκιούλ.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More