Thursday, August 1, 2024
Home » «Έξυπνο» σύστημα άρδευσης στο Προεδρικό με €144.000

«Έξυπνο» σύστημα άρδευσης στο Προεδρικό με €144.000

0 comment

Προσφορά για την αναβάθμιση του αρδευτικού συστήματος από απλό σε «έξυπνο» προκηρύχθηκε σήμερα με το κόστος να υπολογίζεται στις €144.000.

Για το θέμα αυτό είχε αναφερθεί την περασμένη βδομάδα η σύζυγος του Προέδρου, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, σε ειδική εκδήλωση κατά την οποία το Προεδρικό Μέγαρο ανακηρύχθηκε σε κτήριο με μηδενικά απορρίμματα σε χωματερές.

Όπως είχε αναφέρει σε ομιλία της, «άμεσος στόχος μας είναι ένα έξυπνο σύστημα άρδευσης, που περιμένουμε πως και πως, του οποίουη απουσία δημιουργούσε τεράστια προβλήματα για συντήρηση και αύξηση του πρασίνου, σε ένα χώρο που εκτείνεται σε 27.000 τετραγωνικά μέτρα».

Για τον περιβάλλοντα χώρο του Προεδρικού υπάρχουν φιλόδοξα σχέδια, όπως ανέφερε η κ. Χριστοδουλίδη, όπως η δημιουργία μεγάλου μη βιομηχανικού κομποστοποιητή στο περιβόλι του Μεγάρου, φύτευση με οπωροφόρα δέντρα με στόχο να επισκέπτονται τον χώρο σχολεία, ιδρύματα και οι πολίτες, όπου θα λειτουργούν βιωματικά εργαστήρια για καλλιέργεια ενδημικών φυτών, βοτανόκηπο, το σπιτάκι του αγρότη, ελαιοτριβείο, παιδική χαρά.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More