Monday, September 9, 2024
Home » Έλεος μην μας ψεκάζετε άλλο

Έλεος μην μας ψεκάζετε άλλο

0 comments

>>Ο ΔΗΣΥ είναι εφτάψυχος, τελείωσε.

Γιόρτασε και τα 48 χρόνια από της ιδρύσεως του και όλα βαίνουν ομαλώς (που λέει ο λόγος) μέσα σε όλη την ανωμαλία που επικρατεί μετά και την αποχώρηση του Αβέρωφ Νεοφύτου από την ηγεσία της παράταξης. Αλλά τι να τον κάνεις τον Αβέρωφ όταν έχεις αναπληρωτή πρόεδρο (σοβαρά τώρα) τον Ευθύμιο Δίπλαρο; Ο οποίος Ευθύμιος Δίπλαρος, μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογών συνεχάρη στο Τρίτο του ΡΙΚ και αυτούς που εξελέγησαν και αυτούς που δεν εξελέγησαν.

Για πρώτη φορά αναπληρωτής πρόεδρος κόμματος (όχι παίξε γέλασε) δίνει συγχαρητήρια σε υποψήφιους για το γεγονός ότι κατάφεραν να χάσουν. Είναι σαν να τον καλείς στο γάμο σου και να σου εύχεται «και από χρόνου». Πάντως, προσωπικά θεωρώ πως ο μέγας αυτός πολιτικάντης διαθέτει όχι μόνο τετράγωνο μυαλό και ανεξάντλητες αρετές (θεέ μου συγχώρα με) αλλά η σκέψη του (όταν σκέπτεται) έχει και στρατηγικό βάθος μέχρι σημείο που ακουμπά πάτο. Και για του… άλογου το αληθές, επικαλούμαι την αναφορά του ότι δεν θεωρεί casus belli ενδεχόμενο διορισμό του Χάρη Γεωργιάδη στη θέση Επιτρόπου στην Κομισιόν, έστω και αν ο μετά Αβέρωφ ΔΗΣΥ (ακούγεται κάπως όπως το μετά Χριστόν αλλά τέλος πάντων) ακροβατεί ανάμεσα στη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση και όπου κάτσει η μπίλια.

>>Εντάξει, ας μην κολλήσουμε στον Δίπλαρο διότι δεν είναι μόνο αυτός. Μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ήταν ο Νίκος Τορναρίτης, τον οποίον ευγνωμονούν σχεδόν όλοι οι ξενοδόχοι, οι εστιάτορες, οι καταστηματάρχες της Κύπρου απ’ άκρου εις άκρον. Και δεν αστειεύομαι.

Ήδη επικοινώνησαν με τη στήλη επηρεαζόμενοι, ουκ έστι αριθμός, εκθειάζοντας την επιμονή του να διεκδικήσει την δημαρχία της Λευκωσίας, κάτι το οποίο έστειλε την ημέρα των εκλογών, αλλά και την προτεραία, χιλιάδες υποστηριχτές του ΔΗΣΥ στις παραλιακές πόλεις αλλά και στα ορεινά θέρετρα του νησιού. Και καλά τον πούλησαν οι Συναγερμικοί, οι υποστηριχτές του ΑΚΕΛ και στα στελέχη του κόμματος που μας έλεγε προεκλογικά ότι πύκνωναν τις γραμμές του, τι απέγιναν; Εκτός αν ψήφισαν Τορναρίτη οι αριστεροί και Προύνζο οι δεξιοί;

>>Εν πάση περιπτώσει, ύστερα από τις τελευταίες εκλογές επικρατεί σύγχυση στην πολιτική κονίστρα. Το ΕΛΑΜ δεν ξέρει πόσους βουλευτές έχει υπό τον έλεγχο ή έστω υπό την επιρροή του, υπό την έννοια, πως πέραν των δικών του «βέρων» ακροδεξιών, έχει και κρυφούς (τρόπος του λέγειν) ακροδεξιούς συμπαθούντες σε όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ. Άσε που το ΕΛΑΛ ενώ μέχρι πρόσφατα δεν διέθετε ευρωβουλευτή, ξαφνικά βρέθηκε με δυόμιση ευρωβουλευτές και ίσως λοξοκοιτάζουν και άλλοι προς τα εκεί. Βεβαίως, πέραν του ΕΛΑΜ υπάρχει και το ΔΗΚΟ αλλά τι να σου κάνει; Έκανε ό,τι μπορούσε για κατακτήσει την τρίτη θέση στις εκλογές (το ίδιο επεχείρησε και η Ομόνοια στο πρωτάθλημα) εκμεταλλευόμενο τη θέση που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ να δώσει δηλαδή η κυβέρνηση διαβατήρια στους αλλοδαπούς, δήθεν για να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα της ΕΕ, και την πάτησε. Αλλά τι να έλεγε ο πρόεδρος τους ΕΛΑΜ; Να τους πετάξουμε στη θάλασσα; Να τους πνίξουμε; Και ύστερα να τον αποκαλούν ρατσιστή και ξενοφοβικό και πάει λέγοντας; Το ΕΛΑΜ δεν θα την πάθει όπως την έπαθε η Χρυσή Αυγή. Θα ρίχνει μερικές ατάκες εναντίον των Τούρκων, μερικά εθνικιστικά συνθήματα, συνθήματα εναντίον των ξένων (και βεβαίως του ΑΚΕΛ) για την τιμή των όπλων και θα προχωρά μια χαρά.

>>Βεβαίως, ένας λόγος για τον οποίο το ΕΛΑΜ δέχτηκε την πίεση ήταν η απουσία του από τη Βουλή. Έτσι, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κατέθεσε πρόταση νόμου η οποία μπάζει πολίτες τρίτων χωρών στην Κύπρο από το παράθυρο, κατηγορούσε το ΕΛΑΜ ότι θέλει να τους δώσει διαβατήρια. Και η πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου, όχι μόνο φέρνει αλλοδαπούς από τρίτες χώρες στην Κύπρο, αλλά δυνατόν να οδηγήσει και σε εκτοπισμό Κυπρίων από τις εργασίες τους σε διάφορους τομείς από εξειδικευμένους ή όσους βαφτιστούν εξειδικευμένοι. Αν για παράδειγμα σήμερα οι Κύπριοι προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών (κομπιουτεράδες επί το κυπριακότερο) αμείβονται καλά, αύριο όταν κατακλυστούμε από συναδέλφους τους τρίτων χωρών, ο ανταγωνισμός όχι μόνο θα συμπιέσει τους μισθούς τους αλλά θα χάσουν και τη δουλειά τους.

>>Όμως, το ΕΛΑΜ αγρόν ηγόρασε και ζεύγη βοδιών δύο και την ώρα της συζήτησης της σχετικής πρότασης νόμου, ασχολείτο με το μάζεμα ψήφων . Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος το ’χει τούμπανο, πως το ΔΗΚΟ κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (με τάση προς τη φθορά) οδηγώντας τον πρόεδρο του στην ακόλουθη δήλωση: «Η επιλογή είναι, είτε να αλλάξει το κόμμα, είτε οι αξιωματούχοι να πάνε σπίτι τους και επιλέγουμε το πρώτο». Πέραν πάσης προσδοκίας, λοιπόν, η ηγεσία του ΔΗΚΟ επέλεξε το πρώτο, λες και υπήρχε περίπτωση να επιλέξει το δεύτερο. Και δεν πάνε σπίτι τους (η Στράκκα πέφτει και κάπως μακριά) αλλά μένουν με σκοπό να αλλάξουν το κόμμα. Να αλλάξουν τι; Ευτυχώς, διαβεβαιώνουν ότι έλαβαν τα μηνύματα. Πως γίνεται να λαμβάνεις τα μηνύματα και να αποφασίζει ομόφωνα η Κεντρική σου Επιτροπή, ότι γαντζώνεσαι από την καρέκλα; Σπεύδω να διευκρινίσω, πως ούτε κατά διάνοια πέρασε από το μυαλό μου, πως υπάρχει έστω και ένα στέλεχος του ΔΗΚΟ το οποίο γνοιάζεται για την καρέκλα. Να πέσει φωτιά να κάψει τον Δίπλαρο αν υπονοούσα κάτι τέτοιο. Ειλικρινά παρακολουθούσα τις εξελίξεις και διερωτώμουν τι μας κάνουν και είμαστε όπως τους χαντακωμένους. Ύστερα περιέπεσε στην αντίληψη μου (το γράφω για να δείξω πως δήθεν διαθέτω αντίληψη) ανάρτηση του Δήμου Λάρνακας, σύμφωνα με την οποία συνεργεία του ψεκάζουν για τα κουνούπια. Με την ευκαιρία αυτή καλώ το Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, αν επανεκλεγεί πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων να μην δώσει οδηγίες να επεκταθούν οι ψεκασμοί σε όλη την επικράτεια επειδή κάτι τέτοιο θα συνιστούσε διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Διότι, αν δεν μας έχουν ήδη ψεκάσει και συμπεριφερόμαστε όπως συμπεριφερόμαστε φανταστείτε τι θα συμβεί αν μας ξαναψεκάσουν.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More