Sunday, September 8, 2024
Home » Άλλος με τους «ιστορικούς δεσμούς»

Άλλος με τους «ιστορικούς δεσμούς»

0 comments

Έσπευσε να συγχαρεί τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Βρετανίας,Κιρ Στάρμερ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ελπίζοντας σε στενότερη συνεργασία και ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να αναφερθεί σε… μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένου Βασιλείου, πάνω στους οποίους, σύμφωνα πάντα με τον Πρόεδρο, δένει η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.

Ατού ο Γαβρίλης. Στον δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενοι Πρόεδροι, έτσι και ο τωρινός, δεν μπορούσε απλώς να πει την εθιμοτυπική του ατάκα, έπρεπε να μιλήσει και για τους περιβόητους «ιστορικούς δεσμούς» με μια χώρα η οποία, αφού βύθισε στο σκοτάδι τον μισό πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, πλέον βυθίζεται η ίδια και μάλιστα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σάμπως και έχει κάτι να κερδίσει η Κυπριακή Δημοκρατία από αυτή τη «συνεργασία» που μας θυμίζει την αποικιοκρατία, τις αγχόνες, τα ολοκαυτώματα, μα και το μακρύ χέρι του Φόρεϊν Όφεως στην τουρκική εισβολή, στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, στη δυστοκία που μας βασανίζει όλα αυτά τα χρόνια. Ποια συνθήκη υποχρεώνει τους Προέδρους να καλοκρατούν την έκπτωτη αυτή υπερδύναμη; Ποια ανάγκη τους κινητοποιεί, την ώρα που άλλοι λαοί όπως οι Σκωτσέζοι και οι Ιρλανδοί κάνουν αμάν-αμάν για να ξεμπερδέψουν; Έλεος κύριε Πρόεδρε.

ΑΛ.ΜΙΧ.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More