Friday, September 20, 2024
Home » VERO: Ένα ρομπότ που καθαρίζει τα αποτσίγαρα στις παραλίες

VERO: Ένα ρομπότ που καθαρίζει τα αποτσίγαρα στις παραλίες

0 comments

Τα αποτσίγαρα αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τους ωκεανούς και είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν με το χέρι. Ειδικά σε δημόσιους χώρους, όπως οι παραλίες. Μια ομάδα Ιταλών επιστημόνων κατασκεύασε πρόσφατα ένα τετράποδο ρομπότ που μπορεί να εντοπίσει τα απορρίμματα και να μαζέψει τα μικρότερα κομμάτια με τα σκουπάκια που έχει στα πόδια του.

Το VERO, το τετράποδο ρομπότ εξοπλισμένο με σκουπάκια, είναι μια συσκευή σχεδιασμένη να αναζητά και να καθαρίζει απορρίμματα σε διάφορα εδάφη. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από μια ομάδα ερευνητών από το Εργαστήριο Δυναμικών Συστημάτων Ποδιών στο Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Γένοβα. Η ομάδα δημοσίευσε μια εργασία τον Απρίλιο σχετικά με την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα του VERO στο Journal of Field Robotics. Το ερευνητικό έγγραφο αναφέρει ότι τα αποτσίγαρα είναι σοβαρό πρόβλημα, καθώς απελευθερώνουν τοξικές χημικές ουσίες και μικροπλαστικά στον ωκεανό όταν διασπώνται. Είναι επίσης το «δεύτερο πιο κοινό ανεπιθύμητο απόβλητο παγκοσμίως, σε εδάφη που είναι δύσκολα προσβάσιμα για ρομπότ με ρόδες».

Το VERO είναι σχεδιασμένο για να μαζεύει αυτόν τον κοινό τύπο μικρών απορριμμάτων. Ένας χειριστής ορίζει την απόσταση που θα διασχίσει το ρομπότ. Στη συνέχεια, αυτό περπατάει αργά κατά μήκος του στόχου, εντοπίζοντας απορρίμματα με ένα ειδικό νευρωνικό δίκτυο και ενσωματωμένες κάμερες. Ο καθαρισμός των παραλιών αποτελεί επίσης πρόκληση επειδή η άμμος δυσκολεύει τη μεταφορά κάδων απορριμμάτων με ρόδες ή βαριών δοχείων πάνω στο έδαφος. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δοκιμές σε «έξι διαφορετικά υπαίθρια» σενάρια για να δείξουν την ικανότητα του VERO να πλοηγείται σε δύσκολα εδάφη. Μπορεί να σταθεροποιείται ενώ μαζεύει τα απορρίμματα με μια κάμερα βάθους Intel RealSense τοποθετημένη στο πηγούνι του. Το ρομπότ δεν κατάφερε να μαζέψει όλα τα απορρίμματα στην αρχική του δοκιμή, αλλά κατάφερε να μαζέψει το 90 τοις εκατό των αποτσίγαρων που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Αυτό σημαίνει 90 τοις εκατό λιγότερα απορρίμματα που καταλήγουν στον ωκεανό.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More