Friday, September 20, 2024
Home » Φιλανδική πόλη καταργεί τις συσκευές στο σχολείο και επιστρέφει στα βιβλία – Δείτε το γιατί

Φιλανδική πόλη καταργεί τις συσκευές στο σχολείο και επιστρέφει στα βιβλία – Δείτε το γιατί

0 comments

Η πόλη Riihimaki της Φινλανδίας αποφάσισε να επιστρέψει στα παραδοσιακά σχολικά βιβλία και να μειώσει τη χρήση ψηφιακών συσκευών στο σχολείο, μετά από μια δεκαετία προώθησης των φορητών υπολογιστών και άλλων ψηφιακών εργαλείων στην εκπαίδευση. Το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα, γνωστό παγκοσμίως για τα καλά του αποτελέσματα και την καινοτομία του, είχε προσφέρειδωρεάν φορητούς υπολογιστές σε μαθητές από την ηλικία των 11 ετών. Ωστόσο, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις της υπερβολικής χρήσης οθονών στα παιδιά.

Η πόλη των30.000 κατοίκων, που από το 2018 είχε σχεδόν εξαλείψει τα βιβλία από τα σχολεία, επέλεξε την επιστροφή στη χρήση χαρτιού και στυλό. Η Μαϊα Καουνόνεν, δασκάλα Αγγλικών, ανέφερε στο Reuters ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν τόσο πολύ τα τηλέφωνα και τις ψηφιακές συσκευές στην καθημερινότητά τους, που δεν ήθελαν το σχολείο να είναι ένας ακόμη χώρος όπου τα παιδιά κοιτούν μόνο οθόνες. Οι συνεχείς περισπάσεις από τη χρήση ψηφιακών συσκευών καθιστούν πολλούς μαθητές ανήσυχους και δυσκολεύουν τη συγκέντρωσή τους.

Οι μαθητές συχνά ολοκλήρωναν τις ασκήσεις γρήγορα για να ασχοληθούν με παιχνίδια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ήταν εύκολο να αλλάζουν καρτέλες στον browser όταν πλησίαζε ο δάσκαλος. Στη Φινλανδία, οι μαθησιακές επιδόσεις των παιδιών μειώνονται τα τελευταία χρόνια και η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα νομοθεσία για να απαγορεύσει τη χρήση προσωπικών συσκευών κατά τις σχολικές ώρες, με στόχο τη μείωση του χρόνου οθόνης των παιδιών.

Μαθητές ανέφεραν ότι η συγκέντρωσή τους έχει βελτιωθεί από την επιστροφή στα βιβλία. Η Μίννα Πελτοπούρο, κλινική νευροψυχολόγος που συνεργάζεται με την πόλη, υπογραμμίζει ότι ο υπερβολικός χρόνος μπροστά από τις οθόνες μπορεί να προκαλέσει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά προβλήματα, όπως οφθαλμολογικά ζητήματα και αυξανόμενο άγχος, τονίζοντας τις δυσκολίες που παρουσιάζονται με την πολυδιεργασία, ιδίως στις νεαρές ηλικίες.

Διαβάστε επίσης: Αυξάνονται οι νεαροί gamers που βρίσκονται στο στόχαστρο κυβερνοεγκληματιών

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More