Monday, October 21, 2024
Home » Φήμη: Vision Pro με ενσωματωμένη ΑΙ το επερχόμενο XR headset της Samsung

Φήμη: Vision Pro με ενσωματωμένη ΑΙ το επερχόμενο XR headset της Samsung

0 comments

Στο πρόσφατο Galaxy Unpacked, η Samsung και η Google υπαινίχθηκαν ότι τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους στον τομέα της XR (εκτεταμένης πραγματικότητας) θα παρουσιαστούν «εντός του έτους». Τώρα, διέρρευσαν οι επιδόσεις του Samsung XR headset στο Geekbench και, αν οι φήμες είναι σωστές, η συσκευή φαίνεται να είναι ανταγωνιστής του Apple Vision Pro με πιθανή ενσωμάτωση AI.

Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρονται σε μια συσκευή με την ονομασίαSamsung SM-I130, η οποία, σύμφωνα με διαρροές από τον Ιανουάριο, συνδέεται με το Samsung headset. Η CPU της συσκευής είναι εξαπύρηνη και λειτουργεί στα 2.36 GHz, κάτι που ταιριάζει με τις υπάρχουσες πληροφορίες για το υλικό του Samsung headset που χρησιμοποιεί το Snapdragon XR2+ Gen 2 της Qualcomm. Αυτή η συνεργασία με την Qualcomm είχε ήδη ανακοινωθεί και ο επεξεργαστής είναι εξαπύρηνος με δυνατότητα λειτουργίας έως και 2.4 GHz.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, η συσκευή θα διαθέτει16GB RAM, όπως το Apple Vision Pro, και διπλάσια από τα 8GB του Meta Quest 3. Αυτό θα βοηθήσει τις εφαρμογές και τις XR εμπειρίες να λειτουργούν ομαλότερα και θα μπορούσε να διευκολύνει την ενσωμάτωση AI. Οι αναβαθμίσεις RAM ήταν το κύριο χαρακτηριστικό βελτίωσης στα πρόσφατα Pixel phones της Google, με το Pixel 9 να λαμβάνει 12GB και το Pixel 9 Pro 16GB, με στόχο την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης Google Gemini. Περισσότερη RAM επιτρέπει στις συσκευές να εκτελούν πιο γρήγορα AI λειτουργίες και να κρατούν τα δεδομένα εντός συσκευής, προσφέροντας μεγαλύτερη ιδιωτικότητα.

Με 16GB RAM, το Samsung XR headset θα μπορούσε θεωρητικά να προσφέρει πολλά από τα χαρακτηριστικά που έχουμε δει στο Pixel 9 Pro. Καθώς η Apple και η Meta δεν έχουν ακόμη ενσωματώσει πλήρως τις AI πλατφόρμες τους στις XR συσκευές τους, η εστίαση της Google και της Samsung στο Gemini θα μπορούσε να τους δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα και να κάνει το νέο hardware να φαίνεται πιο ελκυστικό στους χρήστες.

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More