Friday, September 20, 2024
Home » Τιτανικός: Κατέρρευσε τμήμα από την πλώρη του θρυλικού ναυαγίου

Τιτανικός: Κατέρρευσε τμήμα από την πλώρη του θρυλικού ναυαγίου

0 comments

Ο θρυλικός Τιτανικός φαίνεται πως έχει χάσει ένα σημαντικό μέρος από το κιγκλίδωμα της πλώρης του, σύμφωνα με την εταιρεία που κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα διάσωσης του ναυαγίου και πραγματοποίησε τις πιο πρόσφατες έρευνές της τον Ιούλιο.

Το κιγκλίδωμα της πλώρης έπεσε κάποια στιγμή μεταξύ 2022 και καλοκαιριού 2023, καθώς το ναυάγιο υποκύπτει σταδιακά στην τεράστια πίεση, 3.810 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού Ωκεανού. Ο Τιτανικός βυθίστηκε τα ξημερώματα της 15ης Απριλίου 1912, αφού προσέκρουσε σε ένα παγόβουνο εκατοντάδες μίλια νοτιοανατολικά της Νέας Γης, με πάνω από 1.500 θανάτους να καταγράφονται, πολλοί από τους οποίους προκλήθηκαν από καρδιακές ανακοπές λόγω των παγωμένων νερών. Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε το 1985 και το 1994 το ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ παραχώρησε τα δικαιώματα διάσωσης στην RMS Titanic, Inc.

Εικόνα από το 2004 Photo: NOAA/Institute for Exploration/University of Rhode Island
Εικόνα μετά την κατάρρευση του τμήματος

Στην πρόσφατη έρευνα, η ομάδα ανακάλυψε ξανά το άγαλμα Diana of Versailles, το οποίο βρισκόταν στο σαλόνι της πρώτης θέσης του Τιτανικού και είχε μετατοπιστεί κατά τη διάρκεια της καταστροφής. Το άγαλμα είχε ανακαλυφθεί το 1986, αλλά η τοποθεσία του είχε χαθεί. Κατά την τελευταία αποστολή, το άγαλμα ξαναβρέθηκε και φωτογραφήθηκε. Αν και παραμένει κάποιο τμήμα του κιγκλιδώματος της πλώρης, μια «σημαντική ενότητα» έπεσε από την αριστερή πλευρά, αλλάζοντας για πάντα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και συμβολικά σημεία του Τιτανικού.

Το 2023, 3D σαρώσεις του ναυαγίου δημιούργησαν ένα φωτορεαλιστικό μοντέλο από πάνω από 700.000 εικόνες, ενώ η πρόσφατη ομάδα συνέλεξε πάνω από δύο εκατομμύρια υψηλής ανάλυσης εικόνες και βίντεο, καθώς και χαρτογράφησε το ναυάγιο και το πεδίο των συντριμμιών του με LiDAR, σόναρ και υπερμαγνητόμετρο. Η φθορά του Τιτανικού είναι αναπόφευκτη λόγω μικροργανισμών και της ακραίας πίεσης στον πυθμένα του Ατλαντικού. Παρόλα αυτά, οι καταρρεύσεις στο ναυάγιο μπορεί να προσφέρουν ευκαιρίες για απρόσκοπτη πρόσβαση στο εσωτερικό του πλοίου, αποκαλύπτοντας περισσότερες ανθρώπινες πτυχές του ναυαγίου.

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More