Thursday, October 3, 2024
Home » «Τινάχτηκε» στον αέρα το πολυδιαφημισμένο έργο του e-justice

«Τινάχτηκε» στον αέρα το πολυδιαφημισμένο έργο του e-justice

0 comments

Άλλο ένα μεγάλο έργο πληροφορικής, το πολυδιαφημισμένο e-justice είναι πλέον στον αέρα, καθώς χθες (Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024) το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής (ως Αναθέτουσα Αρχή), με επιστολή της προς την ανάδοχο εταιρεία (IBM Italia Spa) κατήγγειλε τη σύμβαση του έργου για λόγους μη τήρησης συμβατικών υποχρεώσεων. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Αύγουστο η αποστολή προειδοποιητικής επιστολής προς στην ανάδοχο εταιρεία, που δεν έφερε όμως κανένα αποτέλεσμα.

Το εν λόγω έργο που ήταν ανάμεσα στα έργα που δηλώθηκαν για χρηματοδότηση από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ., ήταν συνολικής αξίας 5,8 εκατ. ευρώ (σε βάθος 10ετίας) ενώ με κάποιες αλλαγές που εγκρίθηκαν έφτασε τα 6,2 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα έχει καταβληθεί στην εταιρεία ένα πόσο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το e-justice που σύμφωνα με τη σύμβαση του έργου έπρεπε να παραδοθεί σε 20 μήνες από την υπογραφή των συμβολαίων (χρειάστηκε να δοθούν τρεις παρατάσεις διάρκειας άλλων 20 μηνών μέχρι την παράδοση του), τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο Ιανουάριο, κατέρρευσε όμως αμέσως, ενώ οι προσπάθειες που έγιναν για να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, με συνεπεία οι χρήστες του να ταλαιπωρούνται… αντί να διευκολύνονται.

Τι υποσχόταν… το ejustice

H εφαρμογή του e-justice έχει ως σκοπό να επιταχύνει τη διοικητική λειτουργία των δικαστηρίων, να μειώσει το χρόνο εξυπηρέτησης του κοινού και να αναβαθμίσει την εμπειρία του πολίτη στις επαφές του με το δικαστικό σύστημα της χώρας. Μεταξύ άλλων θα παρείχε τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Πλήρης ηλεκτρονική διαχείριση των υποθέσεων που κατατίθενται στα δικαστήρια
  • Ηλεκτρονική διαχείριση ενταλμάτων προστίμου
  • Ηλεκτρονική επικοινωνία με τα δικαστήρια σε όλα τα επίπεδα (εσωτερικά αλλά και εξωτερικά με διαδίκους και δικηγόρους)
  • Ψηφιοποίηση των πινακίων των δικαστηρίου (το πρόγραμμα υποθέσεων θα ήταν ηλεκτρονικό και όχι αναρτημένο σε πίνακες στους τοίχους καθώς και η διαχείριση του).

Διαβάστε επίσης: Πιάνει δουλειά ο νέος Γενικός Ελεγκτής

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise