Thursday, September 19, 2024
Home » Τα robotaxis «κλέβουν» τα προς το ζην των οδηγών ταξί στην Κίνα

Τα robotaxis «κλέβουν» τα προς το ζην των οδηγών ταξί στην Κίνα

0 comments

Οι οδηγοί ταξί είναι μεταξύ των πρώτων εργαζομένων παγκοσμίως που αντιμετωπίζουν την απειλή απώλειας θέσεων εργασίας από την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς χιλιάδες ρομπότ πλήττουν τους κινεζικούς δρόμους, δήλωσαν οικονομολόγοι και ειδικοί του κλάδου. Παρά το ότι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, η Κίνα έχει προχωρήσει επιθετικά και τουλάχιστον 19 κινεζικές πόλεις εκτελούν δοκιμές robotaxi και robobus.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuter επτά ακόμη πόλεις έχουν εγκρίνει δοκιμές χωρίς οθόνες ανθρώπου-οδηγού από τουλάχιστον πέντε ηγέτες της βιομηχανίας: Apollo Go, Pony.ai, WeRide, AutoX και SAIC Motor.

Μάλιστα η Apollo Go δήλωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει 1.000 Robotaxis στη Γουχάν μέχρι το τέλος του έτους και να λειτουργήσει σε 100 πόλεις μέχρι το 2030, ενώ η Pony.ai, υποστηριζόμενη από την ιαπωνική Toyota Motor, λειτουργεί ήδη 300 robotaxis και σχεδιάζει άλλα 1.000 μέχρι το 2026.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει σήμερα 7 εκατομμύρια εγγεγραμμένους οδηγούς έναντι 4,4 εκατομμυρίων πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Με το ride-hailing να παρέχει θέσεις εργασίας έσχατης ανάγκης κατά τη διάρκεια της οικονομικής επιβράδυνσης, οι παρενέργειες του robotaxis θα μπορούσαν να ωθήσουν την κυβέρνηση να πατήσει φρένο, ανέφεραν οικονομολόγοι. Τον Ιούλιο, η συζήτηση για την απώλεια θέσεων εργασίας από το robotaxis ανέβηκε στην κορυφή των αναζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με hashtags όπως, “Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό κλέβουν τα προς το ζην των οδηγών ταξί;” Στη Γουχάν, ο Liu και άλλοι οδηγοί αποκαλούν τα οχήματα Apollo Go «ηλίθια ραπανάκια» – ένα λογοπαίγνιο με το όνομα της μάρκας στην τοπική διάλεκτο – λέγοντας ότι προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More