Sunday, April 6, 2025
Home » Τα μερίδια αγοράς στην Κινητή Τηλεφωνία: κερδισμένες Cyta και Cablenet, υποχώρησε η Epic, σταθερά η Primetel

Τα μερίδια αγοράς στην Κινητή Τηλεφωνία: κερδισμένες Cyta και Cablenet, υποχώρησε η Epic, σταθερά η Primetel

0 comments

Μικρές αλλά ουσιώδεις μεταβολές καταγράφηκαν το 2024 στην άκρως ανταγωνιστική εγχώρια αγορά των τηλεπικοινωνιών, με την Cyta να συνεχίζει και το 2024 να τυγχάνει της εμπιστοσύνης των περισσοτέρων καταναλωτών, σε όλες τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας που παρέχουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ακολουθούμενη από την Epic και την Primetel, αλλά και την Cablenet που κερδίζει έδαφος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Γραφείου του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) για το 2024, το μερίδιο της Cyta στην κινητή τηλεφωνία (βάσει αριθμού συνδρομητών) παρουσίασε αύξηση και διαμορφώθηκε σε 51,1% (έναντι 49,6% που ήταν το 2023), της Epic υποχώρησε σε 27,7% (μειωμένο κατά 2,2% σε σχέση με το 2023), της Primetel 10,8% (αμετάβλητο) και της Cablenet αυξήθηκε σε 10,4% από 9,9% που ήταν κατά το προηγούμενο έτος.

Κατά την ίδια περίοδο ο συνολικός αριθμός των χρηστών κινητής τηλεφωνίας παρουσίασε αύξηση κατά 76.194 χρήστες και ανήλθε σε 1.509.691 σε σχέση με 1.433.497 που ήταν το 2023.

Την ίδια στιγμή ο αριθμός των συνδρομητών συμβολαίου ανήλθε στο 1.092.060 (αυξημένος κατά 87.176 συνδρομητές) σε σύγκριση με 1.004.884 που ήταν το 2023.

Το 2024 τα συμβόλαια με unlimited δεδομένα, φωνή και sms αποτελούσαν το 59,56% των συνδρομών συμβολαίου ενώ η αναλογία συνολικού αριθμού χρηστών κινητής τηλεφωνίας σε σχέση με τον πληθυσμό της Κυπριακής Δημοκρατίας παρουσιάζει αύξηση 8,3% σε σχέση με το 2023 και ανέρχεται στο 163,5%.

Οι πιο πάνω αυξητικές μεταβολές οφείλονται αποκλειστικά στις συνδρομές συμβολαίου αφού οι χρήστες προπληρωμένης παρουσίασαν μείωση (24.095 συνδρομητές) το 2024 σε σχέση με το 2023.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι ο συνολικός Όγκος Δεδομένων Κινητής Ευρυζωνικής το 2024 σημείωσε αύξηση σημαντική 42,6% σε σχέση με το 2023.

Ειδικότερα, το 4ο τρίμηνο του 2024 παρατηρήθηκε ο υψηλότερος όγκος δεδομένων (68.647 TB) γεγονός που οφείλεται στην αύξηση των συμβολαίων με unlimited data.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο συνολικό όγκο δεδομένων κινητής και σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης, το ποσοστό των δεδομένων σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης παραμένει κάτω από το 90%, και συνεχίζει να μειώνεται, φτάνοντας στο 85,31% το 4ο τρίμηνο του 2024. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση των συμβολαίων κινητής με unlimited δεδομένα, και αποτελεί μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Έρxεται και στην Κύπρο το «τέλος» του 3G – Ποιοι χρήστες κινητών τηλεφώνων θα επηρεαστούν

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00