Tuesday, October 15, 2024
Home » Τέλος εποχής για τα Windows 10 – Πότε σταματά την υποστήριξη η Microsoft

Τέλος εποχής για τα Windows 10 – Πότε σταματά την υποστήριξη η Microsoft

0 comments

Η Microsoft αναμένεται να τερματίσει την υποστήριξη για τα Windows 10 σε ακριβώς έναν χρόνο από σήμερα, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο. Το λειτουργικό σύστημα φτάνει στο τέλος ζωής του, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας, τεχνική υποστήριξη ή διορθώσεις σφαλμάτων. Οι χρήστες που θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα Windows 10 μετά από αυτή την ημερομηνία θα εκτίθενται σε αυξημένους κινδύνους ασφαλείας, καθώς το σύστημα δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα τηςStatCounter, τα Windows 10 εξακολουθούν να κυριαρχούν με μερίδιο αγοράς 62,7%, ενώ τα Windows 11 έχουν φτάσει μόνο στο 33% τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία τους. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2,8% των χρηστών παραμένει πιστό στα Windows 7.

Windows 10

Όταν λήξει η υποστήριξη, οι μελλοντικές ευπάθειες που θα εντοπιστούν θα παραμείνουν ανεπιδιόρθωτες. Αυτό είναι κρίσιμο, καθώς τα μη επιδιορθωμένα συστήματα είναι ευάλωτα σε κακόβουλο λογισμικό και άλλες μορφές κυβερνοεπιθέσεων. Με την πάροδο του χρόνου, λογισμικό, οδηγοί και περιφερειακές συσκευές τρίτων κατασκευαστών θα σταματήσουν σταδιακά να υποστηρίζουν τα Windows 10, όπως συνέβη με τα Windows XP και 7. Παρά το ότι τα προγράμματα antivirus μπορούν να μετριάσουν ορισμένους κινδύνους, δεν μπορούν να προστατέψουν από ευπάθειες βαθύτερου επιπέδου.

Η πιο απλή εναλλακτική για τους χρήστες είναι η αναβάθμιση σταWindows 11, η οποία είναι δωρεάν για όσους έχουν συμβατό υλικό. Ωστόσο, τα Windows 11 έχουν αυστηρότερες απαιτήσεις υλικού, οπότε παλαιότεροι υπολογιστές μπορεί να μην πληρούν τις προϋποθέσεις. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να αγοράσει έναν νέο υπολογιστή με Windows 11. Για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στα Windows 10 για περισσότερο, η Microsoft θα προσφέρει επί πληρωμή εκτεταμένη υποστήριξη για τρία επιπλέον χρόνια, μέχρι τον Οκτώβριο του 2028, κυρίως για επιχειρησιακούς πελάτες.

Διαβάστε επίσης: Viral χρήστης iPhone που έμαθε ότι… χωρίζει από το Apple Intelligence

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More