Wednesday, October 9, 2024
Home » Συναντήσεις με χρηματοδοτικούς οργανισμούς Ε&Κ της Ιαπωνίας πραγματοποίησε η διοίκηση του ΙδΕΚ

Συναντήσεις με χρηματοδοτικούς οργανισμούς Ε&Κ της Ιαπωνίας πραγματοποίησε η διοίκηση του ΙδΕΚ

0 comments

Σειρά συναντήσεων με χρηματοδοτικούς φορείς Έρευνας και Καινοτομίας της Ιαπωνίας, είχαν ο Επικεφαλής Επιστήμονας της Κύπρου και Πρόεδρος του ΔΣ του ΙδΕΚ, κ. Δημήτρης Σκουρίδης και ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ, κ. Θεόδωρος Λουκαΐδης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησαν σε Τόκιο και Κιότο.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, είχαν συναντήσεις με τους Προέδρους και διευθυντικά στελέχη των JSPS, του κύριου χρηματοδοτικού οργανισμού έρευνας της Ιαπωνίας, και AMED, που χρηματοδοτεί την Έρευνα & Ανάπτυξη στους τομείς της Υγείας και των Επιστημών Ζωής.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν ο σχεδιασμός των επόμενων κοινών δράσεων για ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ιαπωνίας και οι οποίες αποτελούν επακόλουθο της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Οι κοινές δράσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το σχεδιασμό και προκήρυξη κοινών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, καθώς και δράσεων δικτύωσης μεταξύ των δύο οικοσυστημάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο του JSPS, κ. Sugino Tauyoshi και τη Γενική Διευθύντρια, κ. Hoshino Akie, συζητήθηκε η στήριξη της βασικής έρευνας μέσω κοινού χρηματοδοτικού προγράμματος καθώς επίσης και η παροχή ευκαιριών κινητικότητας σε ερευνητές και ερευνήτριες της Ιαπωνίας και της Κύπρου.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του AMED, κ. Mishima Yoshinao, την Εκτελεστική Σύμβουλο κ. Okamura Naoko και τη Γενική Διευθύντρια, κ. Kusama Makiko, συζητήθηκαν θέματα στήριξης της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι επιστήμες ζωής και η υγεία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις προσπάθειες των δύο χωρών για εμπορική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων έρευνας στους συγκεκριμένους τομείς.

Κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων, ο Επικεφαλής Επιστήμονας ενημέρωσε τους φορείς για τις δυνατότητες του οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας της Κύπρου, καθώς και για τις επιδόσεις που σημειώνει σε διεθνείς δείκτες. Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ παρουσίασε τα κύρια χρηματοδοτικά εργαλεία και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Ίδρυμα, συμπεριλαμβανομένων των κοινών προσκλήσεων που προκηρύσσονται στο πλαίσιο των διακρατικών συνεργασιών.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην Ιαπωνία, ο κ. Σκουρίδης και ο κ. Λουκαΐδης συμμετείχαν στις εργασίες του STS Forum 2024, στο πλαίσιο του οποίου συνόδευσαν τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Νικόδημο Δαμιανού, σε σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της ιαπωνικής κυβέρνησης, αλλά και τον Πρόεδρο του JST, κ. Kazuhito Hashimoto. Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους για διεύρυνση της μεταξύ τους συνεργασίας, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο του 2024, με την ανακοίνωση της κοινής πρόσκλησης, EIG CONCERT – Japan.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More