Wednesday, October 9, 2024
Home » Συνάντηση Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) και Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού (ΕΒΕΛ)

Συνάντηση Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) και Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού (ΕΒΕΛ)

0 comments

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024, μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) για συνεργασία με ενδιαφερόμενους φορείς στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπίας του CYS και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού (ΕΒΕΛ), με επικεφαλής τον Διευθυντή Τυποποίησης του CYS Πάμπο Καμμά και τη Διευθύντρια του ΕΒΕΛ, Άνθια Παπαγεωργίου.

Η επιχειρηματική κοινότητα αποτελεί ένα δυναμικό μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης κάθε σύγχρονης κοινωνίας, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Ο εκσυγχρονισμός των επιχειρήσεων και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών είναι τα δύο κύρια συστατικά για να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα τους σε υψηλά επίπεδα και συμβάλουν στην οικονομική ευρωστία και βιωσιμότητά τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και οι προτεραιότητες των δυο φορέων και συγκεκριμένα ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσουν τα πρότυπα για υποστήριξη και ενδυνάμωση των επιχειρήσεων.

Ο Διευθυντής Τυποποίησης έκανε εκτενή αναφορά στο τυποποιητικό έργο του CYS σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενεργότερη εμπλοκή των επιχειρήσεων στη διαδικασία εκπόνησης των Προτύπων. Δεδομένου ότι οι τομείς του Εμπορίου και της Βιομηχανίας αποτελούν κύριες παραγωγικές δραστηριότητες για κάθε σύγχρονη κοινωνία, τίθενται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του CYS, μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Τυποποίησης. Επιπρόσθετα, ο CYS ως ο εθνικός φορέας τυποποίησης προσφέρει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους φορείς και οργανωμένα σύνολα για εθνική αντιπροσώπευση στις εργασίες των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Τεχνικών Επιτροπών Τυποποίησης, με σκοπό τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο CYS φιλοξενεί στην Κύπρο συνεδρίες Τεχνικών Επιτροπών Τυποποίησης και παράλληλα συμμετέχει ενεργά στα Διοικητικά και Τεχνικά Σώματα Τυποποίησης. Τέλος, ο κ. Καμμάς αναφέρθηκε στην εμπλοκή του CYS σε Ευρωπαϊκά Ερευνητικά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα τα οποία μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό τομέα συνεργασίας με το ΕΒΕΛ σε αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος.

Η κα Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στους τομείς δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων της Λεμεσού με αναφορά στις διαχρονικές επιχειρήσεις αλλά και στις νεοφυείς επιχειρήσεις που ασχολούνται κυρίως με την παροχή υπηρεσιών, σε τομείς όπως τα χρηματοοικονομικά, ο τουρισμός, η ναυτιλία και η τεχνολογία – πληροφορική. Επιπρόσθετα, η κα Παπαγεωργίου επεσήμανε την ουσιαστική συμβολή του Επιμελητήριου Λεμεσού στην αναβάθμιση υποδομών στην πόλη της Λεμεσού και τη συνεχή συνεργασία του ΕΒΕΛ με τις Αρμόδιες Τοπικές Αρχές της Λεμεσού.

Κλείνοντας τη συνάντηση, ο Διευθυντής Τυποποίησης ευχαρίστησε τη Διευθύντρια του Επιμελητήριου για τη φιλοξενία και την εποικοδομητική συνάντηση, που είχε ως αποτέλεσμα την από κοινού δέσμευση για περαιτέρω ενίσχυση της προσπάθειας για παραγωγική συνεργασία, με γνώμονα πάντοτε την παροχή της απαραίτητης στήριξης και καθοδήγησης προς τις επιχειρήσεις.

Ως επιστέγασμα της συνάντησης αποφασίστηκε όπως ξεκινήσει τακτική στοχευμένη επικοινωνία και εφαρμοστεί πλάνο δράσεων, όπως η διεύρυνση της ενεργού συμμετοχής μελών του Επιμελητήριου σε Τεχνικές Επιτροπές Τυποποίησης, η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, η προώθηση προτύπων μέσω της παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων προς τις επιχειρήσεις και η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More