Friday, October 25, 2024
Home » Σε «εκκολαπτήρια» βακτηρίων μετατρέπονται… τα ακουστικά, τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια των υπολογιστών 

Σε «εκκολαπτήρια» βακτηρίων μετατρέπονται… τα ακουστικά, τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια των υπολογιστών 

0 comments

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την CloudZero, εταιρεία ερευνών στον τομέα των ψηφιακών νεφών και το cloud computing γενικότερα, αποκαλύπτει ότι διάφορα gadget που χρησιμοποιούμε καθημερινά αποτελούν το «βασίλειο» των βακτηρίων καθώς είναι πολύ πιο βρώμικα από αντικείμενα που βρίσκονται σε σημεία βλαβερών βακτηρίων όπως για παράδειγμα οι τουαλέτες.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ακουστικά, ο φορητός υπολογιστής, το ποντίκι του υπολογιστή, το πληκτρολόγιο και το κινητό τηλέφωνο «φιλοξενούν» πολύ μεγάλο αριθμό αποικιών βακτηρίων. Οι πιο βρώμικες συσκευές από όλες είναι τα ακουστικά, όπου κατά μέσο όρο 1,073 αποικίες βακτηρίων ευδοκιμούν στο ζεστό, υγρό περιβάλλον που υπάρχει στα αυτιά μας.

Σύμφωνα με την έρευνα, ορισμένοι φορητοί υπολογιστές περιέχουν διπλάσια βακτήρια από έναν δημόσιο κάδο απορριμμάτων και φιλοξενούν περισσότερη μούχλα από οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Οι ειδικοί λένε ότι το να ξεχάσετε να καθαρίσετε αυτές τις κοινές συσκευές θα μπορούσε να σας εκθέσει σε δυνητικά επιβλαβή παθογόνα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν επίσης ότι το μέσο ζευγάρι ακουστικών φιλοξενεί τέσσερις φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας, ενώ ορισμένα ιδιαίτερα βρώμικα ζευγάρια ακουστικών έχουν επτά φορές περισσότερα μικρόβια αφού εντοπίστηκαν περίπου τρεις χιλιάδες αποικίες βακτηρίων.

Ορισμένα από τα βακτήρια που εντοπίστηκαν στα ακουστικά, τα ποντίκια, τα πληκτρολόγια και τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν διαφόρων ειδών προβλήματα που ξεκινούν από αλλεργίες και εξανθήματα μέχρι πονοκεφάλους, εμετούς και διάρροιες.

Διαβάστε επίσης: Viral «ατίθασο» μυρμήγκι που βρήκε καταφύγιο μέσα σε laptop

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More