Friday, September 20, 2024
Home » Προχωρά η παγκόσμια συμφωνία για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Προχωρά η παγκόσμια συμφωνία για το ηλεκτρονικό εμπόριο

0 comments

Περίπου τα μισά από τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Μεταξύ των 91 συμμετεχόντων είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι μεγάλες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – αν και η Ουάσιγκτον δεν προσέφερε την πλήρη υποστήριξή της.

Μετά από πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων, οι συντονιστές από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Σιγκαπούρη έδωσαν στη δημοσιότητα αυτό που χαρακτηρίζουν ως ένα «σταθεροποιημένο κείμενο», το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρέτισε ως μια «ιστορική είδηση» και η Βρετανία ως «πρωτοποριακή».

Μόλις ενσωματωθεί στο νομικό πλαίσιο του ΠΟΕ, η συμφωνία θα αποτελέσει τη βάση για παγκόσμιους κανόνες για το ψηφιακό εμπόριο μεταξύ ενός ευρέος φάσματος μελών του ΠΟΕ. Η συμφωνία θα ωφελήσει τόσο τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις και θα υποστηρίξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό μεταξύ των συμμετεχόντων μελών του ΠΟΕ.

Αναμένεται ότι θα διευκολύνει τις διασυνοριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές, θα μειώσει τους φραγμούς στο ψηφιακό εμπόριο και θα προωθήσει την καινοτομία στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Επιπλέον, θα ενισχύσει την ψηφιακή ενσωμάτωση και την οικονομική ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων και λιγότερο ανεπτυγμένων συμμετεχόντων μελών.

Η διαπραγματευθείσα συμφωνία χαρακτηρίζεται ως μια ισορροπημένη, περιεκτική και εμπορικά σημαντική συμφωνία, που έχει στρατηγική σημασία για τον ΠΟΕ. Υπόσχεται σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το ψηφιακό εμπόριο, ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η συμφωνία περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση του απρόσκοπτου ψηφιακού εμπορίου εντός και εκτός συνόρων, όπως οι ηλεκτρονικές υπογραφές και τα ηλεκτρονικά τιμολόγια. Περιέχει διατάξεις που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στο ψηφιακό εμπορικό περιβάλλον, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις. Στοχεύει, επίσης, στη δημιουργία ενός πιο αξιόπιστου και οικονομικά προσιτού διεθνούς ψηφιακού εμπορικού περιβάλλοντος μέσω της συνεργασίας για τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο.

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της για το εμπόριο είναι η απαγόρευση των τελωνειακών δασμών στις ηλεκτρονικές μεταδόσεις, η οποία παραμένει βασική προτεραιότητα για τη βιομηχανία σε παγκόσμια κλίμακα. Επιπλέον, η συμφωνία περιλαμβάνει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη διευκόλυνση της συμμετοχής των καταναλωτών και των εταιρειών από αναπτυσσόμενες χώρες στο ψηφιακό εμπόριο.

Η ΕΕ και άλλοι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την ενσωμάτωση της στο εγχειρίδιο κανόνων του ΠΟΕ, κάτι που θα απαιτήσει συναίνεση από όλα τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Η ΕΕ δηλώνει έτοιμη να υποστηρίξει τις αναπτυσσόμενες χώρες στην αξιολόγηση των αναγκών τους, όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας.

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More