Friday, September 20, 2024
Home » Προσεχώς στο Ντουμπάι ο πιο “πράσινος” αυτοκινητόδρομος του κόσμου

Προσεχώς στο Ντουμπάι ο πιο “πράσινος” αυτοκινητόδρομος του κόσμου

0 comments

Η URB πρόκειται να κατασκευάσει τον πιο “πράσινο” αυτοκινητόδρομο του κόσμου, τον Green Spine, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αυτό το έργο, που αποτελεί μέρος του Στρατηγικού Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης Dubai 2040, θα χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμη ενέργεια, κυρίως ηλιακή ενέργεια. Ηλεκτρικά τραμ θα λειτουργούν σε σιδηροδρομικές γραμμές επενδυμένες με ηλιακούς συλλέκτες, και ο αυτοκινητόδρομος θα περιβάλλεται από αστικές φάρμες και κήπους, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους να καλλιεργούν τροφή και φυτά.

Ο Green Spine θα εκτείνεται σε μήκος64 χιλιομέτρων κατά μήκος του δρόμου Sheikh Mohammad Bin Zayed (E311), επωφελώντας σχεδόν οκτώ εκατομμύρια κατοίκους με την προώθηση της μη μηχανοκίνητης μεταφοράς και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της πόλης. Ο αυτοκινητόδρομος θα ενσωματώσει ηλιακούς συλλέκτες στην αρχιτεκτονική του, ιδιαίτερα στις ράγες των τραμ, παράγοντας πάνω από 300 megawatts καθαρής ενέργειας, αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 130.000 νοικοκυριά. Η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στην ηλιακή ενέργεια αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά περίπου 1.051.200 τόνους ετησίως. Έξυπνες τεχνολογίες θα υποστηρίζουν το Green Spine, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας και της χρήσης ενέργειας. Το έργο θα διαθέτει φυτά της τοπικής χλωρίδας κατά μήκος των πεζοδρομίων και των ποδηλατοδρόμων για φυσική ψύξη και καθαρό αέρα. Οι κάτοικοι θα έχουν ευκαιρίες για τρέξιμο και καλλιέργεια φυτών σε κατακόρυφες φάρμες κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου. Ένα εξειδικευμένο σύστημα αποστράγγισης με πορώδη επιφάνεια θα αποτρέπει τις πλημμύρες και θα απορροφά το βρόχινο νερό.

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More