Monday, October 14, 2024
Home » Πουλήθηκε ο “Σιδερένιος Θρόνος” του Game of Thrones – Δε φαντάζεστε το ποσό…

Πουλήθηκε ο “Σιδερένιος Θρόνος” του Game of Thrones – Δε φαντάζεστε το ποσό…

0 comments

Πρόσφατα, οι fans του “Game of Thrones” είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαζικά σε μια δημοπρασία αντικειμένων από τη σειρά, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 21 εκατομμύρια δολάρια (€19,2 εκατ.). Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Heritage Auctions στο Ντάλας των ΗΠΑ και περιλάμβανε περισσότερα από 900 αντικείμενα, όπως πανοπλίες, όπλα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα με σημαντική αξία από την επιτυχημένη σειρά του HBO. Το αντικείμενο με τη μεγαλύτερη αξία ήταν oΣιδερένιος Θρόνος, ο οποίος πουλήθηκε για 1,49 εκατομμύρια δολάρια (€1,3 εκατ.) μετά από μια έντονη μάχη προσφορών που διήρκησε έξι λεπτά.

Η ρεπλίκα του θρόνου ήταν κατασκευασμένη από πλαστικό και διακοσμημένη με μεταλλικά χρώματα και κοσμήματα. Στο “Game of Thrones”, ο Σιδερένιος Θρόνος ήταν ένα σύμβολο εξουσίας, καθώς είχε σφυρηλατηθεί από τα σπαθιά ηττημένων πολεμιστών με την ανάσα δράκων.

Είναι το εμβληματικό σύμβολο στο Westeros, όπου κάθεται ο βασιλιάς των Επτά Βασιλείων. Κατασκευάστηκε από τον Aegon τον Κατακτητή, τον πρώτο βασιλιά της δυναστείας των Targaryen, αφού ενοποίησε τα Επτά Βασίλεια. Ο θρόνος είναι φτιαγμένος από λιωμένα σπαθιά των ηττημένων εχθρών του Aegon και έχει ένα άγριο, απειλητικό σχήμα, με αιχμηρά μέταλλα που τον κάνουν δυσάρεστο και επικίνδυνο για τον καθήμενο. Αυτό συμβολίζει ότι η εξουσία είναι επικίνδυνη και δύσκολη, ενώ παράλληλα ενσαρκώνει τη βία και την αδυσώπητη φύση του πολιτικού παιχνιδιού στο Westeros.

Game of Thrones

Η δημοπρασία έφερε συνολικά 21,1 εκατομμύρια δολάρια από περισσότερους από 4.500 πλειοδότες, καθιστώντας την τη δεύτερη πιο επιτυχημένη δημοπρασία ψυχαγωγίας του Heritage Auctions, πίσω μόνο από τη δημοπρασία της Debbie Reynolds το 2011.

Αντικείμενα με υψηλές προσφορές περιλάμβαναν το σπαθί του Jon Snow, Longclaw, που πουλήθηκε για 400.000 δολάρια (€366.000) και τη στολή του από τη Νυχτερινή Φρουρά, που έφτασε τα 337.500 δολάρια (€308.000). Επίσης, το γκρι σύνολο της Daenerys Targaryen πουλήθηκε για 112.500 δολάρια (€102.000) και το κόκκινο φόρεμα της Cersei Lannister από το φινάλε της σειράς για 137.500 δολάρια (€125.000).

Η πανοπλία του Jaime Lannister και το σπαθί του Oathkeeper πουλήθηκαν επίσης για σημαντικά ποσά, ενώ η πανοπλία του Gregor ‘The Mountain’ Clegane έφτασε τα 212.500 δολάρια (€194.500).

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More