Friday, September 20, 2024
Home » Πείραμα: Μπορεί ένα YouTube video να απομακρύνει το νερό από βρεγμένο smartphone;

Πείραμα: Μπορεί ένα YouTube video να απομακρύνει το νερό από βρεγμένο smartphone;

0 comments

Σύμφωνα με έρευνα του David Pierce από το The Verge και του iFixit, τα βίντεο στο YouTube που υπόσχονται να απομακρύνουν το νερό από τα ηχεία σε βρεγμένο smartphone μέσω χαμηλών ήχων πράγματι λειτουργούν! Αυτά τα βίντεο ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν ήχο για να απομακρύνουν το νερό από το iPhone, και ο Pierce αποφάσισε να εξετάσει κατά πόσο είναι αληθείς αυτοί οι ισχυρισμοί, ζητώντας τη βοήθεια του iFixit.

Στο πλαίσιο του πειράματος, το iFixit βύθισε ένα iPhone 13 σε νερό με UV χρωστική ουσία, έπαιξε το βίντεο και άφησε τη συσκευή να στεγνώσει όλη τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια του πειράματος, τα βίντεο στο YouTube έδειξαν ότι μπορούσαν να απομακρύνουν νερό από τα ηχεία του iPhone και άλλων smartphones, όπως αυτά της Google και της Nokia. Το νερό απομακρύνθηκε από τα ηχεία σε μια αρχική έκρηξη κατά τη διάρκεια του ήχου, αλλά τα βίντεο μπόρεσαν να αφαιρέσουνμόνο το νερό από την περιοχή των ηχείων.

Όταν το iPhone ανοίχτηκε, η UV χρωστική ουσία είχε λεκιάσει άλλες περιοχές της συσκευής, γεγονός που δείχνει ότι το νερό δεν απομακρύνθηκε πλήρως από όλο το τηλέφωνο. Ο παλμικός ήχος στα βίντεο είναι ικανός να απωθήσει το νερό από το ηχείο, αλλά δεν αποτελεί πλήρη λύση για ένα τηλέφωνο γεμάτο νερό.

Η Apple, για παράδειγμα, διαθέτει μια ενσωματωμένη λειτουργία στο Apple Watch που χρησιμοποιεί ήχο για να απομακρύνει το νερό, η οποία είναι πιο αποτελεσματική λόγω του μικρότερου μεγέθους και των λιγότερων κρυφών σημείων του ρολογιού συγκριτικά με το iPhone. Τα σύγχρονα κινητά διαθέτουν ανθεκτικότητα στο νερό και τη σκόνη με βαθμολογία IP68, που σημαίνει ότι μπορούν να αντέξουν σε βύθιση μέχρι και έξι μέτρα βάθος για 30 λεπτά. Ωστόσο, η ανθεκτικότητα αυτή φθίνει με την πάροδο του χρόνου και την καθημερινή χρήση, ενώ η Apple δεν καλύπτει βλάβες σε βρεγμένο smartphone, οπότε συνιστάται να αποφεύγεται η έκθεση σε νερό όσο το δυνατόν περισσότερο.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More