Wednesday, September 25, 2024
Home » “Παρελθόν” τα κινητά στα σχολεία της Καλιφόρνια

“Παρελθόν” τα κινητά στα σχολεία της Καλιφόρνια

0 comments

ΗΚαλιφόρνια αποτελεί ακόμα μια Πολιτεία που θα επιβάλει κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης κινητών τηλεφώνων από μαθητές στα σχολεία, βάσει νέου νόμου που υπέγραψε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ. Ο νόμος αυτός εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια περιορισμού της πρόσβασης των μαθητών στα smartphones, προκειμένου να μειωθούν οι περισπασμοί στην τάξη και να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της χρήσης τωνsocial media στην ψυχική υγεία των παιδιών. Η Καλιφόρνια ακολουθεί το παράδειγμα πολιτειών όπως η Φλόριντα, η Λουιζιάνα και η Ιντιάνα, που έχουν ήδη θεσπίσει ανάλογες νομοθεσίες.

Ο Νιούσομ τόνισε ότι ο νέος νόμος θα βοηθήσει τους μαθητές να επικεντρωθούν στα σχολικά τους καθήκοντα, την κοινωνική τους ανάπτυξη και την πραγματική ζωή γύρω τους, αντί για τις οθόνες των κινητών τους όταν βρίσκονται στο σχολείο. Ωστόσο, υπάρχουν επικριτές των πολιτικών αυτών που θεωρούν ότι το βάρος της εφαρμογής των κανόνωνδεν θα έπρεπε να πέφτει στους εκπαιδευτικούς. Ορισμένοι ανησυχούν ότι οι νέοι κανόνες μπορεί να δυσκολέψουν τους μαθητές να ζητήσουν βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η απόφαση για την απαγόρευση ή τον περιορισμό των κινητών θα έπρεπε να αφεθεί στα χέρια των ίδιων των σχολικών περιφερειών ή των σχολείων.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι σχολικές περιφέρειες θα πρέπει να θεσπίσουν κανόνες έως την 1η Ιουλίου 2026, οι οποίοι θα περιορίζουν ή θα απαγορεύουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές εντός του σχολείου ή όταν βρίσκονται υπό την επίβλεψη του προσωπικού του σχολείου. Οι περιφέρειες θα είναι υποχρεωμένες να αναθεωρούν τις πολιτικές τους κάθε πέντε χρόνια. Η απόφαση αυτή ακολουθεί έναν νόμο του 2019 που έδινε την εξουσία στις σχολικές περιφέρειες να περιορίσουν την πρόσβαση των μαθητών στα κινητά τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης: Ασύλληπτο! Oι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν περισσότερα από 100 τρις. ΜΒ wireless data το 2023!

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More