Thursday, October 3, 2024
Home » «Πάγωσε» το διαδίκτυο! Έτσι μοιάζει ο ιδρώτας των αλόγων

«Πάγωσε» το διαδίκτυο! Έτσι μοιάζει ο ιδρώτας των αλόγων

0 comments

Το διαδίκτυο αποτελεί ένα παράξενο μέρος: τη μια στιγμή ερευνάς κάτι για μια πανεπιστημιακή εργασία και την επόμενη βρίσκεσαι να σερφάρεις στο TikTok. Λίγο αργότερα, ανακαλύπτεις κάτι εξαιρετικά παράξενο όπως οιδρώτας των αλόγων!

Ένα viral video που κυκλοφορεί στα social media αποκαλύπτει τι συμβαίνει με τον ιδρώτα ενός αλόγου όταν απομακρύνεται προσωρινά από τον φίλο του στη στάνη. Στο κλιπ, ο άνθρωπος τραβάει τη σέλα του αλόγου και αποκαλύπτει μια παχιά αφρώδη επικάλυψη, σαν σαπουνάδα, πάνω στο τρίχωμά του. Αν και η ουσία φαίνεται σαν να έχει βγει κατευθείαν από μπουκάλι με σαμπουάν, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μορφή ιδρώτα του αλόγου.

Φυσικά, το φαινόμενο εύκολα εξηγείται. Κατά τη διάρκεια περιόδων άγχους ή υπερβολικής καταπόνησης, τα άλογα παράγουν ιδρώτα, όπως και οι άνθρωποι. Ωστόσο, χάρη σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται λαθερίνη, η οποία μειώνει την τάση προς την επιφάνεια του νερού, ο ιδρώτας των αλόγων μπορεί να φαίνεται λευκός και αφρώδης. Αυτό βοηθά την υγρασία να μετακινείται από το δέρμα του ζώου προς το τρίχωμά του, διευκολύνοντας την ψύξη του.

Ο ιδρώτας των αλόγων περιέχει επίσης χρήσιμους ηλεκτρολύτες, όπως νάτριο, χλώριο και κάλιο, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των μυών και την ισορροπία των υγρών. Είναι σημαντικό να διασφαλίζεται ότι τα άλογα παραμένουν ενυδατωμένα, καθώς το 75% του σωματικού τους βάρους αποτελείται από νερό.

Διαβάστε επίσης: Cyprus Fintech Summit 2024: Διεθνείς ειδικοί στον τομέα του fintech συγκεντρώνονται για να συζητήσουν το μέλλον της AI στον χρηματοοικονομικό τομέα

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise