Friday, October 11, 2024
Home » Ο Elon Musk παρουσιάζει: Αυτό είναι το robotaxi Cybercab της Tesla

Ο Elon Musk παρουσιάζει: Αυτό είναι το robotaxi Cybercab της Tesla

0 comments

Η Tesla παρουσίασε τοrobotaxi Cybercab κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “We, Robot” στα στούντιο της Warner Bros. Discovery στην Καλιφόρνια, έξι μήνες μετά την ανακοίνωση τουElon Musk για την κυκλοφορία του. Ο Musk έφτασε στη σκηνή με ένα Cybercab, το οποίο δεν διαθέτει τιμόνι ή πεντάλ, αναφέροντας ότι “υπάρχουν άλλα 20”. Σχολίασε πως τα σημερινά μέσα μεταφοράς “είναι κακά” και ότι τα αυτοκίνητα μένουν αδρανή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Με την αυτονομία, τα αυτοκίνητα μπορούν να χρησιμοποιούνται περισσότερο και να είναι ασφαλέστερα κατά 10 φορές, σύμφωνα με τον Musk. Επιπλέον, εκτίμησε ότι το κόστος μεταφοράς με τα εν λόγω οχήματα θα είναι τόσο χαμηλό, που θα συγκρίνεται με τα μαζικά μέσα μεταφοράς, και θα φτάνει τα 20 σεντς ανά μίλι.

Cybercab

Ο Musk επιβεβαίωσε ότι οι πελάτες θα μπορούν να αγοράσουν το Cybercab, το οποίο αναμένεται να κοστίζει κάτω από $30.000. Φαντάζεται ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι θα κατέχουν στόλους από ταξί-ρομπότ, κερδίζοντας χρήματα μέσω ενός δικτύου διαμοιρασμού οχημάτων. Το μοντέλο αναμένεται να τεθεί σε παραγωγή πριν το 2027, ενώ η Tesla θα αρχίσει με την πλήρη αυτονομία στα Model 3 και Model Y σε Τέξας και Καλιφόρνια. Το Cybercab χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και όραση, χωρίς τη χρήση ραντάρ και αισθητήρων, διατηρώντας το κόστος κατασκευής χαμηλό. Επιπλέον, δεν διαθέτει θύρα φόρτισης, καθώς χρησιμοποιεί επαγωγική φόρτιση.

Ο Musk παρουσίασε επίσης το Robovan, ένα αυτόνομο βαν που μπορεί να μεταφέρει έως 20 άτομα ή εμπορεύματα, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το κόστος μεταφοράς. Τέλος, έφερε στη σκηνή τα ανθρωποειδή ρομπότ Optimus της Tesla, τα οποία έχουν προοδεύσει σημαντικά και θα μπορούσαν στο μέλλον να αναλάβουν διάφορες δουλειές στο σπίτι. Εκτίμησε ότι η Tesla θα τα πωλεί μεταξύ $20.000 και $30.000.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More