Friday, September 20, 2024
Home » Ολυμπιακοί Αγώνες: 10 παράξενα αγωνίσματα που ήταν δημοφιλή στο παρελθόν

Ολυμπιακοί Αγώνες: 10 παράξενα αγωνίσματα που ήταν δημοφιλή στο παρελθόν

0 comments

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν μια μακρά ιστορία αιώνων και είναι λογικό να έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα αρκετά ασυνήθιστα και παράξενα αγωνίσματα στις διοργανώσεις. Αν, λοιπόν, ανήκετε στην κατηγορία που δεν καταλαβαίνει τι δουλειά έχει το Skateboard στο Παρίσι, διαβάστε, στη συνέχεια, μερικά από τα αγωνίσματα του παρελθόντος:

Tug-of-War

Αυτή η δοκιμασία αντοχής περιλάμβανε δύο ομάδες που προσπαθούσαν να τραβήξουν η μια την άλλη προς την κατεύθυνσή τους. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1900 έως το 1920.

Αναρρίχηση Σχοινιού

Οι αθλητές έπρεπε να αναρριχηθούν σε ένα μακρύ σχοινί με ταχύτητα και δεξιότητα. Το άθλημα αυτό διεξήχθη σε διάφορες Ολυμπιάδες, με τελευταία το 1932.

Κολύμβηση με Εμπόδια

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1900 στο Παρίσι, οι αθλητές έπρεπε να κολυμπήσουν σε μια πορεία με εμπόδια που περιλάμβανε σκαρφάλωμα πάνω σε ένα στύλο και περπάτημα πάνω από βάρκες.

Πυροβολισμός περιστεριών

Το 1900, το άθλημα της σκοποβολής περιλάμβανε τον πραγματικό θάνατο ζωντανών περιστεριών. Αυτή ήταν η μόνη φορά που ζωντανά ζώα χρησιμοποιήθηκαν σε Ολυμπιακό αγώνισμα.

Συγχρονισμένη Πάλη

Αυτή η μορφή πάλης περιλάμβανε τους αθλητές που προσπαθούσαν να κάνουν εντυπωσιακές κινήσεις και πιασίματα με συγχρονισμένη ακρίβεια. Ήταν στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1900.

Άλμα εις μήκος με άλογο

Ένα άθλημα όπου οι ίπποι έπρεπε να κάνουν άλματα όσο πιο μακριά μπορούσαν. Το συγκεκριμένο άθλημα εμφανίστηκε στους Αγώνες του 1900 στο Παρίσι.

Tandem Cycling

Αγώνες ποδηλάτων με δύο αναβάτες ανά ποδήλατο, που διεξήχθησαν σε διάφορες Ολυμπιάδες.

Καλλιτεχνικοί Αγώνες

Από το 1912 έως το 1948, τα Ολυμπιακά αγωνίσματα περιλάμβαναν κατηγορίες για τη λογοτεχνία, τη μουσική, τη ζωγραφική και την αρχιτεκτονική. Οι συμμετέχοντες δημιουργούσαν έργα εμπνευσμένα από τον αθλητισμό.

Plunge for Distance

Σε αυτό το αγώνισμα, οι αθλητές έκαναν βουτιά σε πισίνα και έπρεπε να παραμείνουν ακίνητοι όσο πιο πολύ μπορούσαν για να καλύψουν την μεγαλύτερη απόσταση.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Κούρεμα κανίς

Στο Παρίσι του 1900 συμμετείχαν 128 διαγωνιζόμενοι που εμφανίστηκαν μπροστά σε ένα πλήθος 6.000 ατόμων στο πάρκο Bois De Boulogne, όπου έπρεπε να κουρέψουν όσο περισσότερα κανίς μπορούσαν μέσα σε δύο ώρες.

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More