Monday, October 14, 2024
Home » Οι Green Day έρχονται στην Ελλάδα! Τι ανακοίνωσε το Ejekt Festival

Οι Green Day έρχονται στην Ελλάδα! Τι ανακοίνωσε το Ejekt Festival

0 comments

Ήρθε η ώρα να μάθουμε σιγά σιγά τα μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής που θα υποδεχτούμε το καλοκαίρι του 2025 στην Ελλάδα. Το Ejekt Festival ανακοίνωσε ότι οι Green Day θα έρθουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα παίξουν στο ΟΑΚΑ στις 6 Ιουλίου. Τα εισιτήρια κυκλοφορούν την Τετάρτη 16 του μήνα στις 12 το μεσημέρι.

Οι Green Day είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αμερικανικά punk rock συγκροτήματα, γνωστά για την επιρροή τους στη μουσική σκηνή από τη δεκαετία του 1990. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1987 στο East Bay της Καλιφόρνια από τον Billie Joe Armstrong (φωνητικά, κιθάρα) και τον Mike Dirnt (μπάσο). Αργότερα, προστέθηκε ο ντράμερ Tré Cool, ο οποίος αντικατέστησε τον αρχικό ντράμερ Al Sobrante.

Green Day

Το μουσικό στυλ των Green Day επηρεάζεται από το punk rock των δεκαετιών του ’70 και του ’80, με χαρακτηριστική ενέργεια, γρήγορο ρυθμό και απλά αλλά ισχυρά κιθαριστικά riff. Έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό το 1994 με την κυκλοφορία του άλμπουμ τους Dookie, που πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το άλμπουμ περιείχε επιτυχίες όπως τα “Basket Case”, “When I Come Around” και “Longview”, τα οποία οδήγησαν τους Green Day στην κορυφή της διεθνούς σκηνής.

Ένα άλλο καθοριστικό σημείο στην καριέρα τους ήταν το 2004 με το άλμπουμ American Idiot, το οποίο αποτελούσε μία πολιτικοποιημένη rock opera που εστίαζε στην απογοήτευση της νεολαίας των ΗΠΑ. Το άλμπουμ αυτό βραβεύτηκε με Grammy και περιλάμβανε επιτυχίες όπως το “Boulevard of Broken Dreams” και το “Holiday”. Το American Idiot γνώρισε τεράστια απήχηση και μετατράπηκε ακόμη και σε θεατρική παράσταση στο Broadway.

Οι Green Day είναι γνωστοί για τη διαχρονικότητά τους και την ικανότητά τους να εξελίσσονται μουσικά, παραμένοντας πιστοί στις punk ρίζες τους. Με επιρροή σε πολλές νέες μπάντες, παραμένουν ένα από τα πιο σεβαστά ονόματα στον χώρο της rock μουσικής. Έχουν κερδίσει πληθώρα βραβείων και συνεχίζουν να κυκλοφορούν νέα μουσική, παραμένοντας ενεργοί στη σκηνή μέχρι σήμερα.

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More