Monday, September 23, 2024
Home » Μωβ μήλα “τρελαίνουν” τα social media – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Μωβ μήλα “τρελαίνουν” τα social media – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

0 comments

Ο «μαγικός» κόσμος του internet μπορεί εύκολα να γίνει… χαοτικός, καθώς καθημερινά «βομβαρδιζόμαστε» με εικόνες που πολλές φορές δε γνωρίζουμε αν είναι αληθινές ή δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα viral μωβ μήλα που έχουν κατακλύσει το τελευταίο διάστημα τα social media.

Όλα ξεκίνησαν από μια απλή ανάρτηση, που ανέβηκε στο Instagram από τον χρήστη Unnaturalist AI και δείχνει αρκετά μοβ μήλα να γυαλίζουν πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Ένα κομμένο στη μέση μήλο αποκαλύπτει μάλιστα το βιολετί εσωτερικό του.

Μωβ μήλα

Ο λογαριασμός έβαλε ως γεωγραφική τοποθεσία το Knott’s Berry Farm — ένα θεματικό πάρκο στην Καλιφόρνια και ισχυριζόταν ακόμη ότι αυτά τα μήλα είναι ένα σημαντικό συστατικό της «μωβ μηλόκρεμας», μιας λιχουδιάς «από τους ιθαγενείς λαούς της Σασκάτσουαν». Φυσικά, αρκετοί ήταν αυτοί που την… πάτησαν και άρχισαν να αναζητούν τα εν λόγω φρούτα, που μοιάζουν βγαλμένα από τον παράδεισο. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, το οποίο δε διευκρινίστηκε: οι εικόνες είναι δημιουργημένες με AI.

«Φαίνεται εκπληκτικό. Θα ήταν πολύ διασκεδαστικό. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι αληθινό», δήλωσε η Ρασέλ Χοφμάιστερ, μια ειδικός κηπουρικής από το Dutch Growers, σε συνέντευξή της στο CTV News.

«Έχουμε αναπτύξει πολλά μήλα στη Σασκάτσουαν, αλλά κανένα από αυτά δεν είναι μωβ», είπε η Χοφμάιστερ. «Όλα έχουν λευκή σάρκα και κόκκινη φλούδα». Παρά τη φανερή απάτη, η ανάρτηση γρήγορα έγινε viral στο X και στο Facebook, με ενθουσιασμένους χρήστες να αναρωτιούνται τι γεύση έχουν τα μωβ μήλα και πού μπορούν να τα προμηθευτούν.

Κάποιοι μάλιστα προσέφυγαν σε καταστήματα τροφίμων στη Σασκάτσουαν αναζητώντας αυτά τα λαμπερά φρούτα, όπως ανέφερε το CTV. Αν και η ψηφιακή δημιουργία φρούτων στο διαδίκτυο μπορεί να φαίνεται ασήμαντη, δείχνει πόσο γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί η παραπληροφόρηση με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Παρά τη διαδικτυακή εξάπλωσή τους, αυτές οι εικόνες μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στον πραγματικό κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανάρτηση του Unnaturalist AI περιέγραψε τα μωβ μήλα ως «προερχόμενα» από την καναδική επαρχία της Σασκάτσουαν, όπου ευδοκιμούν στο ψυχρό κλίμα και έχουν γεύση «κανέλας και μπανάνας».

Διαβάστε επίσης: Νέο trend! Viral ο espresso που σερβίρεται σε πράσινη πιπεριά

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More