Friday, October 18, 2024
Home » Μυστηριώδης πόρτα στην Ανταρκτική

Μυστηριώδης πόρτα στην Ανταρκτική

0 comments

Ένα νέο μυστήριο ανακαλύφθηκε στοGoogle Maps στην Ανατολική Ανταρκτική, κοντά στον ερευνητικό σταθμό Showa της Ιαπωνίας, όπου χρήστες παρατήρησαν μια μυστηριώδη «πόρτα». Η παρατήρηση αυτή πυροδότησε πλήθος θεωριών συνωμοσίας στο διαδίκτυο, με κάποιους να εικάζουν ότι πρόκειται για το εξοχικό του Bigfoot ή για ένα εγκαταλελειμμένο διαστημόπλοιο από το Star Trek. Ένας χρήστης στο Reddit αναρωτήθηκε αν είναι μια «τεράστια πόρτα στην Ανταρκτική», ενώ άλλοι αστειεύτηκαν ότι μπορεί να είναι μια «ξεκολλημένη πόρτα από Boeing» ή ακόμα και ότι θα μπορούσαν να παραγγέλνουν φαγητό μέσω delivery εκεί.

Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν διαφορετική άποψη. Μετά από εξέταση των συντεταγμένων στο Google Earth Pro και ιστορικών δεδομένων, η καθηγήτρια Bethan Davies από το Πανεπιστήμιο του Newcastle εξήγησε ότι πρόκειται για ένα παγόβουνο που έχει προσαράξει σε ρηχά νερά και λιώνει στη θέση του. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν πολλά παγόβουνα και νησιά.

Ο καθηγητής Martin Siegert από το Imperial College London συμφώνησε, αναφέροντας ότι το φαινόμενο οφείλεται στη ροή του πάγου γύρω από ένα υπόγειο εμπόδιο, επηρεασμένο από το λιώσιμο και την επαναψύξη του πάγου, καθώς και από ανέμους.

Ο καθηγητής John Smellie από το Πανεπιστήμιο του Leicester πρόσθεσε ότι πιθανότατα πρόκειται για ένα βραχώδες εξόγκωμα που εμφανίστηκε καθώς το επίπεδο του πάγου μειώθηκε. Οι δύο παράλληλες ουρές χιονιού στις πλευρές της «πόρτας» δείχνουν την κατεύθυνση των κυρίαρχων ανέμων.

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More