Thursday, December 19, 2024
Home » Μυστηριώδεις φυσαλίδες στις πυραμίδες της Αιγύπτου – Τι λένε οι ειδικοί

Μυστηριώδεις φυσαλίδες στις πυραμίδες της Αιγύπτου – Τι λένε οι ειδικοί

0 comments

Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη μυστηριώδηανίχνευση ισημερινών φυσαλίδων πλάσματος (EPBs) από το ισχυρό ραντάρ χαμηλού γεωγραφικού πλάτους και μεγάλης εμβέλειας (LARID) της Κίνας, το οποίο βρίσκεται στο νησί Χαϊνάν. Για πρώτη φορά, το LARID ανίχνευσε αυτές τις φυσαλίδες πάνω από τα Νησιά Midway και τις πυραμίδες τηςΓκίζας, γεγονός που δεν σχετίζεται με εξωγήινους, αλλά με γνωστά φαινόμενα διαστημικού καιρού. Οι EPBs σχηματίζονται στην ιονόσφαιρα, ένα στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας που εκτείνεται από 50 έως 400 μίλια πάνω από την επιφάνεια, όπου η υπεριώδης ακτινοβολία του Ήλιου αποσπά ηλεκτρόνια από άτομα, δημιουργώντας ένα διάχυτο στρώμα ιόντων. Κάποιες φορές σχηματίζονται περιοχές με ανομοιομορφίες πυκνότητας που οδηγούν σε μείωση των ιόντων, επηρεάζοντας σημαντικά την επικοινωνία μέσω ραδιοκυμάτων και δορυφόρων.

Στις 27 Αυγούστου 2023, τοΙνστιτούτο Γεωλογίας και Γεωφυσικής, που ανήκει στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, ανακοίνωσε ότι το LARID ανίχνευσε αυτές τις φυσαλίδες στις Πυραμίδες κατά τη διάρκεια ηλιακής καταιγίδας τον Νοέμβριο του 2023. Με εμβέλεια ανίχνευσης σχεδόν 6.000 μίλια, το LARID μπορεί να ανιχνεύσει αυτές τις φυσαλίδες έως τη Χαβάη στα ανατολικά ή τη Λιβύη στα δυτικά, στέλνοντας ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά κύματα στην ιονόσφαιρα που ανακλώνται όταν συναντούν μια φυσαλίδα και στη συνέχεια λαμβάνονται από ένα σύνολο κεραιών πομποδέκτη.

Αυτή η μέθοδος διαφέρει από αυτή της NASA, η οποία χρησιμοποιεί την αποστολή GOLD για την παρακολούθηση των EPBs. Το GOLD είναι συνδεδεμένο σε έναν εμπορικό δορυφόρο και ανιχνεύει φυσαλίδες τόσο κατά τη διάρκεια έντονων διαταραχών, όπως ηλιακές καταιγίδες και ηφαιστειακές εκρήξεις, όσο και σε σχετικά ήσυχες στιγμές της ατμόσφαιρας, υποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθουμε για αυτές τις μυστηριώδεις φυσαλίδες.

Η South China Morning Post ανέφερε επίσης τις πιθανές στρατιωτικές εφαρμογές του LARID, αν και λόγω χαμηλής ανάλυσης δεν μπορεί να ανιχνεύσει στρατιωτικούς στόχους όπως αεροσκάφη ή πολεμικά πλοία. Ωστόσο, οι παρόμοιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται ευρέως από τον κινεζικό στρατό για ανίχνευση στόχων όπως τα αεροσκάφη stealth F-22. Παρά τις στρατιωτικές εφαρμογές, η επιστημονική αξία του LARID μπορεί να ξεπεράσει οποιοδήποτε πλεονέκτημα στο πεδίο μάχης.

Διαβάστε επίσης: Camper ανακάλυψε πιθανό κρατήρα μετεωρίτη στο Google Maps

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00