Tuesday, September 17, 2024
Home » Με αύξηση εσόδων και κερδών το πρώτο εξάμηνο για τον ΟΤΕ

Με αύξηση εσόδων και κερδών το πρώτο εξάμηνο για τον ΟΤΕ

0 comments

Αύξηση, εσόδων 7,9% στα 1.788,3 εκατ., κερδών προ φόρων 7,1% στα 346,7 εκατ. και κερδών προς τους μετόχους 5,5% στα 260,7 εκατ., παρουσίασε ο ΟΤΕ το πρώτο εξάμηνο. Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 457 εκατ. έναντι 390 εκατ. ευρώ.

Για το 2024, η διοίκηση του ΟΤΕ διατηρεί το στόχο για τις ελεύθερες ταμειακές ροές στα 470 εκατ. περίπου, αντανακλώντας τις υψηλότερες πληρωμές φόρου εισοδήματος σε σχέση με το 2023, καθώς και τις αδύναμες ταμειακές ροές στην Ρουμανία.

Στο τέλος του 6μήνου ο ΟΤΕ είχε εγκαταστήσει FTTH σε 1,46 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις (πάνω από το 75% του συνόλου των γραμμών FTTH της χώρας) και σχεδιάζει να επιταχύνει την υλοποίηση του νέου δικτύου με σκοπό να φτάσει περίπου τις 1,8 εκατ. γραμμές μέχρι το τέλος του 2024.

Αυτό περιλαμβάνει τις μερικώς επιδοτούμενες επενδύσεις σε «Yποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultra-Fast Broadband» που θα φέρει υπερυψηλές ταχύτητες Internet έως και 1Gbps σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της χώρας.

Οι συνδρομητές FTTH του ΟΤΕ ανέρχονται σε 324 χιλιάδες, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 85% χρησιμοποιούν την υποδομή του ΟΤΕ. Επιπλέον, περίπου το 40% των συνδρομητών FTTH του ανταγωνισμού βασίζονται στις υποδομές του ΟΤΕ. Η διείσδυση στις υποδομές FTTH του ΟΤΕ (ποσοστό πελατών επί των διαθέσιμων γραμμών OTE) ανήλθε σε 24%, από 19% ένα χρόνο πριν.

Οι πελάτες υπηρεσιών τηλεόρασης ήταν στο τέλος Ιουνίου 687 χιλιάδες, καταγράφοντας αύξηση 6,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής αυξήθηκαν 3,5% στο εξάμηνο στα 500,7 εκατ. ευρώ. Τα λοιπά έσοδα αυξήθηκαν 25,7% κυρίως λόγω της ισχυρής δυναμικής των έργων ΤΠΕ.

Προοπτικές

Σύμφωνα με τη διοίκηση ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να ενισχύει την τεχνολογική του υπεροχή στην Ελλάδα, αξιοποιώντας το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα στις υποδομές FTTH και την κάλυψη 5G. Οι πρόσφατες πιστοποιήσεις από ookla® και umlaut αποτελούν σαφή απόδειξη της υπεροχής του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Τα πλεονεκτήματα αυτά αποτελούν βασικό στοιχείο στην προσπάθεια του ΟΤΕ να αποτελέσει βασικό πυλώνα της ανάπτυξης της ψηφιοποίησης στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΤΕ αναμένεται να συνεχίσει να επωφελείται από τις θετικές μακροοικονομικές προοπτικές στην Ελλάδα και τη σταδιακή υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διασφαλίζοντας συνεχή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στον τομέα του ΤΠΕ.

Το μήνυμα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Κώστα Νεμπή

Με αφορμή τα αποτελέσματα 6μήνου ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Κώστας Νεμπής δήλωσε: «Είμαι περήφανος που έχω την ευκαιρία και την ευθύνη να ηγηθώ της επόμενης ημέρας του Ομίλου ΟΤΕ, συνεισφέροντας στο στέρεο οικοδόμημα που έχτισαν οι προκάτοχοί μου. Από τις πρώτες εβδομάδες της επιστροφής μου, επιβεβαίωσα ότι ο Όμιλος διαθέτει τους κατάλληλους ανθρώπους, τα απαραίτητα εφόδια και το κίνητρο για να πετύχει. Καθώς αυξάνονται οι ανάγκες για επικοινωνία και ψηφιοποίηση στην Ελλάδα, είμαι βέβαιος ότι οι προοπτικές που έχουμε μπροστά μας είναι θετικές και μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω τις επιδόσεις μας.

Είμαστε ο κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα, μέσα από τις οποίες οι πελάτες μας επικοινωνούν, εργάζονται και ψυχαγωγούνται. Βασιζόμενοι στα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, θα εντοπίσουμε και θα αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες για να διατηρήσουμε την ανάπτυξή μας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε δίκτυα οπτικών ινών, 5G και τηλεοπτικό περιεχόμενο, επιταχύνοντας την εμπορική τους αξιοποίηση. Θα εντείνουμε τον μετασχηματισμό της εταιρείας και θα αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία του Ομίλου και την πιστότητα των πελατών μας. Οι πρόσφατες συμφωνίες αμοιβαίας διάθεσης αθλητικού περιεχομένου στη συνδρομητική τηλεόραση και εκπτώσεων στην χονδρική FTTH, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με την κατεύθυνση που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε, προς όφελος ολόκληρης της αγοράς αλλά και της εταιρείας. Όλες οι ενέργειές μας προσανατολίζονται στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της ψηφιοποίησης, της απλοποίησης και της καινοτομίας, για τη δημιουργία ακόμη μεγαλύτερης αξίας προς τους πελάτες, τους μετόχους και την κοινωνία γενικότερα».

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More