Tuesday, September 17, 2024
Home » Μετρά… απώλειες η Intel! Έρχονται χιλιάδες απολύσεις

Μετρά… απώλειες η Intel! Έρχονται χιλιάδες απολύσεις

0 comments

Η Intel σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό της δυναμικόκατά χιλιάδες ως μέρος μιας στρατηγικής κίνησης για μείωση του κόστους και διοχέτευση κεφαλαίων στην αναζωογόνηση της θέσης της στην αγορά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι απολύσεις αποτελούν απάντηση στην πρόσφατη πτώση κερδών και τις απώλειες μεριδίων αγοράς. Με τρέχοντα αριθμό προσωπικού περίπου 110.000, εξαιρουμένων των ανεξάρτητων μονάδων, η εταιρεία αντιμετωπίζει την πρόκληση να ανακτήσει την άλλοτε κυρίαρχη θέση της στη βιομηχανία ημιαγωγών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger, έχει ξεκινήσει σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη για να ενισχύσει τις τεχνολογικές δυνατότητες της εταιρείας.

Αυτή η ώθηση για καινοτομία είναι κρίσιμη, καθώς η Intel αντιμετωπίζει ανταγωνιστές όπως η Advanced Micro Devices (AMD), που έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο μερίδιο αγοράς της Intel. Οι ενέργειες της Intel αντικατοπτρίζουν επίσης την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις από άλλους κατασκευαστές τσιπ, ιδίως την Nvidia, που έχει διαπρέψει στην παραγωγή ημιαγωγών με εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη, που έχουν μεγάλη ζήτηση. Η κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας από τσιπ για φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές παρουσιάζει επίσης διακυμάνσεις στη ζήτηση. Η στρατηγική του Gelsinger περιλαμβάνει όχι μόνο τεχνολογικές βελτιώσεις αλλά και επέκταση στην κατασκευή ημιαγωγών για άλλες εταιρείες.

Η Intel έχει ήδη λάβει μέτρα για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών της, μειώνοντας το εργατικό της δυναμικό κατά περίπου 5% και εφαρμόζοντας μέτρα εξοικονόμησης κόστους που αναμένεται να αποφέρουν έως και 10 δισ. δολάριαμέχρι το 2025.

Τον Ιούνιο, η Intel ολοκλήρωσε μια συμφωνία με την Apollo Global Management για την πώληση μεριδίου 49% σε μια κοινοπραξία που σχετίζεται με την εγκατάσταση Fab 34 στην Ιρλανδία. Αυτή η συμφωνία, αξίας 11 δισ. δολαρίων, αντιπροσωπεύει μια στρατηγική συνεργασία για την εγκατάσταση παραγωγής υψηλού όγκου της Intel στο Leixlip της Ιρλανδίας, καθώς η εταιρεία πλοηγείται στην πορεία της προς την ανάκαμψη και ανάπτυξη.

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More