Tuesday, September 17, 2024
Home » Μεγάλος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Βρετανίας συστήνει στους γονείς να μη δίνουν smartphones στα παιδιά δημοτικού σχολείου

Μεγάλος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Βρετανίας συστήνει στους γονείς να μη δίνουν smartphones στα παιδιά δημοτικού σχολείου

0 comments

Σε μια περίοδο όπου πολλές χώρες προβληματίζονται… και, προχωρούν ακόμη και σε νομοθετικές ρυθμίσεις για περιορισμό της χρήσης των smartphones από ανηλίκους όπως για παράδειγμα, την μερική ή ολική απαγόρευση της χρήσης στα σχολεία, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας έρχεται αρωγός αυτής της προσπάθειας.

Πρόκειται για την εταιρεία EE, ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Βρετανίας με 25 εκατομμύρια πελάτες,που συμβουλεύει τους γονείς να μη δίνουν στα παιδιά δημοτικού σχολείου smartphones και προτείνει τη χρήση των αποκαλούμενων «ανόητων κινητών τηλεφώνων – dump phones», δηλαδή κινητών τηλεφώνων προηγούμενης γενιάς που δεν έχουν δυνατότητες σύνδεσης με το Διαδίκτυο αλλά μπορούν να κάνουν μόνο κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων.

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της η εταιρεία η οποία είναι πρώτη στη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών στη Βρετανία που προχωρά σε μια τέτοια «τολμηρή» κίνηση και πιθανότατα η πρώτη στον κόσμο, «συνιστά στα παιδιά κάτω των 11 ετών να χρησιμοποιούν μη έξυπνες συσκευές με περιορισμένες δυνατότητες, όπως είναι τα άπλα κινητά τηλέφωνα, διασφαλίζοντας ότι μπορούν να κάνουν μηνύματα και κλήσεις, αλλά να περιορίζουν την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε ακατάλληλο περιεχόμενο».

Η χρήση των dump phones, όπως ονομάστηκαν αυτές οι παλαιότερες συσκευές, αποτελεί τον τελευταίο ένα χρόνο μια νέα τάση από ανθρώπους που επιθυμούν να έχουν μια όσο το δυνατόν πιο… υγιή τηλεπικοινωνιακή ζωή και συμπεριφορά.

Σοκάρουν οι αριθμοί

Υπενθυμίζεται ότι εννέα στα δέκα παιδιά στη Βρετανία έχουν κινητό τηλέφωνο μέχρι να φτάσουν τα 11. Μάλιστα, σύμφωνα με την Ofcom, τη ρυθμιστική αρχή και αρχή ανταγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές, τηλεπικοινωνιακές και ταχυδρομικές βιομηχανίες της Βρετανίας, παρά το ότι οι περισσότερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης απαιτούν από τους χρήστες να είναι 13 ετών και άνω, το 60% των παιδιών ηλικίας οκτώ έως 12 ετών που το χρησιμοποιούν έχουν εγγραφεί με το δικό τους προφίλ.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More