Thursday, September 19, 2024
Home » Κυκλοφόρησε το o1: To νέο μοντέλο από την OpenAI με “ανθρώπινη λογική”

Κυκλοφόρησε το o1: To νέο μοντέλο από την OpenAI με “ανθρώπινη λογική”

0 comments

Το νέο μοντέλο τηςOpenAI, με την ονομασία o1, αποτελεί το πρώτο σε μια προγραμματισμένη σειρά “μοντέλων λογικής”, που είναι εκπαιδευμένα να απαντούν σε πιο πολύπλοκες ερωτήσεις ταχύτερα από έναν άνθρωπο. Μαζί με το o1 κυκλοφορεί και το o1-mini, μια μικρότερη και οικονομικότερη έκδοση. Ανάμεσα στους φανατικούς της AI κοινότητας, το o1 είναι γνωστό και ως το πολυαναμενόμενομοντέλο Strawberry.

Το o1 αντιπροσωπεύει ένα βήμα προς τον ευρύτερο στόχο της OpenAI για μιατεχνητή νοημοσύνη που μοιάζει με την ανθρώπινη. Πρακτικά, το μοντέλο αποδίδει καλύτερα στη συγγραφή κώδικα και την επίλυση πολυβηματικών προβλημάτων σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, αν και είναιπιο ακριβό και αργό σε σχέση με το GPT-4o. Η OpenAI χαρακτηρίζει την έκδοση αυτή ως “preview” για να τονίσει την πρώιμη φάση του.

Οι χρήστες ChatGPT Plus και Team έχουν πρόσβαση στο o1-preview και το o1-mini από σήμερα, ενώ οι Enterprise και Edu χρήστες θα αποκτήσουν πρόσβαση την επόμενη εβδομάδα. Η πρόσβαση μέσω API είναι ακριβή: το preview κοστίζει $15 ανά 1 εκατομμύριο εισερχόμενων tokens και $60 ανά 1 εκατομμύριο εξερχόμενων tokens, έναντι των $5 και $15 αντίστοιχα του GPT-4o.

Το o1 έχει εκπαιδευτεί με μια νέα μεθοδολογία που περιλαμβάνει έναν καινοτόμο αλγόριθμο βελτιστοποίησης και ένα προσαρμοσμένο dataset. Χρησιμοποιεί reinforcement learning, το οποίο διδάσκει το σύστημα μέσω ανταμοιβών και ποινών, καθώς και μια προσέγγιση “αλυσίδας σκέψης” για την επεξεργασία των ερωτήσεων βήμα-βήμα. Η OpenAI αναφέρει ότι το μοντέλοεμφανίζει λιγότερες “παραισθήσεις”, αν και το πρόβλημα δεν έχει πλήρως λυθεί.

Η μοναδική ικανότητα του μοντέλου να αντιμετωπίζει πολύπλοκα προβλήματα όπως ο προγραμματισμός και τα μαθηματικά, ξεχωρίζει το μοντέλο από το GPT-4o. Ωστόσο, το o1 υστερεί σε άλλους τομείς όπως η γνώση πραγματικών δεδομένων και η δυνατότητα περιήγησης στο διαδίκτυο ή επεξεργασίας αρχείων και εικόνων. Παρά τις προκλήσεις, η OpenAI θεωρεί το νέο προϊόν ως ένα σημαντικό βήμα προς νέες δυνατότητες για τα AI μοντέλα.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More