Saturday, October 19, 2024
Home » Κι όμως, συνέβη! Απολύσεις στη Meta για τα κουπόνια του φαγητού

Κι όμως, συνέβη! Απολύσεις στη Meta για τα κουπόνια του φαγητού

0 comments

Η Meta, η εταιρεία πίσω από τα Facebook, Instagram και WhatsApp, απέλυσε πρόσφατα 24 υπαλλήλους στα γραφεία της στο Λος Άντζελες, λόγω κατάχρησης των vouchers που προσφέρονται για γεύματα. Οι υπάλληλοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν τα κουπόνια των $25 καθημερινά για να αγοράσουν είδη όπως οδοντόκρεμα, απορρυπαντικά και ποτήρια κρασιού, αντί για φαγητό. Μεταξύ αυτών ήταν και ένας υπάλληλος με μισθό $400.000 ετησίως, ο οποίος παραδέχθηκε ότι αγόραζε οικιακά είδη και τρόφιμα, όπως τσάι και οδοντόκρεμα, όταν δεν έτρωγε στο γραφείο.

Αναλυτικότερα, ο συγκεκριμένος υπάλληλος παραδέχθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες και απολύθηκε μετά από έρευνα του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού. Άλλοι υπάλληλοι που είχαν κάνει παρόμοια παραπτώματα αλλά σε μικρότερη κλίμακα, έλαβαν προειδοποιήσεις, αλλά κράτησαν τη δουλειά τους.

Meta

Η δωρεάν παροχή φαγητού αποτελεί συνήθη παροχή στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Meta. Στα μεγαλύτερα γραφεία της εταιρείας, όπως στο Silicon Valley, το φαγητό παρέχεται δωρεάν στις καντίνες, ενώ στα μικρότερα γραφεία οι υπάλληλοι λαμβάνουν καθημερινά vouchers για να παραγγέλνουν γεύματα μέσω εφαρμογών όπως το UberEats και το Grubhub.

Το 2022, η Meta προκάλεσε αντιδράσεις όταν άλλαξε την ώρα του δωρεάν δείπνου στο κεντρικό της γραφείο, ως μέρος περικοπών. Η πρόσφατη απόφαση για απολύσεις συνδέεται με την ευρύτερη αναδιάρθρωση της εταιρείας, που περιλάμβανε απολύσεις και μετακινήσεις προσωπικού από τα τμήματα WhatsApp, Instagram και Reality Labs. Την περίοδο 2022-2023, η Meta απέλυσε περίπου21.000 υπαλλήλους, με το συνολικό εργατικό δυναμικό της να ανέρχεται σε 70.799 υπαλλήλους στα τέλη Ιουνίου 2023.

Διαβάστε επίσης: Μια νέα Ευρωπαϊκή Τεχνολογική Πρωτιά κατακτά η Cyta, εισάγοντας πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση την τεχνολογία 50G-PON, η οποία επιτρέπει την παροχή συμμετρικών ταχυτήτων που φτάνουν τα 50Gbit/s μέσω του δικτύου Fiber, προσφέρoντας στους πελάτες της ακόμα πιο προηγμένη εμπειρία δικτύου

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More